Aktivistler, Van Gölü tanıtımı için Mersin’e doğru pedallıyor

Van Gölü’nü tanıtma amacıyla geçen yıl “Van Gölü için Türkiye’yi pedallıyoruz” etkinliği başlatan Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri bu kez de bisikletle Van-Mersin etabı başlattı.

VAN 26.05.2021 09:19:57 0
Aktivistler, Van Gölü tanıtımı için Mersin’e doğru pedallıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Genç Girişimciler Kurulu ve Güneş Yatırım İşletmeleri A.Ş.’nin destekleriyle Erciş’te bisikletleriyle birlikte bir araya gelen 10 Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi, Mersin’e doğru hareket etti.

Aktivistler geçen yıl da Akdeniz ve Ankara bisiklet turları gerçekleştirmişti.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Bisiklet etkinliğiyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Van Gölü için Türkiye'yi pedallıyoruz etkinliğimizin 3. parkuru olan Van-Mersin farkındalık turumuzun ilk etabı bugün Erciş’ten Tatvan'a doğru başladı. Amacımız farkındalık oluşturmak ve Van Gölü'ne dikkat çekmek. Van Gölü'nün güzelliklerini tanıtmak ve Van Gölü'nü herkesin sahiplenmesini sağlamaktır.” dedi.

GÖLÜN KORUNMASI KONUSU

Van Gölü’nün güzelliklerinin yanı sıra önemli ölçüde bir kirletilme sorunu da bulunduğunu ifade eden Özel, “Biz doğal güzellikleri yanında gün geçtikçe kirlilik ile karşı karşıya kalan gölün korunması için ayrıca herkesten destek de bekliyoruz.” diye konuştu.

YOL BOYU NELER OLACAK?

Bisikletle Van-Mersin tur güzergahında seslerini duyurmak için görüşme ve aktivitelerinin olacağını kaydeden Özel, şu bilgileri verdi:

“Güzergâh boyunca geçeceğimiz yerleşim yerlerinde gönüllüler bize eşlik edecek. Gittiğimiz şehir merkezlerinde çeşitli aktiviteler yapacağız, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bu şekilde sesimizi daha iyi duyurmaya çalışacağız.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi