Aktivistler, güneş enerjisinin avantajlarına dikkat çekti: 'Van Gölü havzasında daha çok panel kurulmalı'

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından sosyal medyada başlatılan çalışmayla güneş enerjisinin Van Gölü havzası için önemine dikkat çekilerek, bölgeye daha çok güneş paneli kurulması gerektiğine vurgu yapıldı.

VAN 11.02.2022 11:18:30 0
Aktivistler, güneş enerjisinin avantajlarına dikkat çekti: 'Van Gölü havzasında daha çok panel kurulmalı'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özelde Van ve Bitlis, genelde de Van Gölü havzasına dair tanıtım etkinliklerine ağırlık veren Vangölü Aktivistleri Derneği, sosyal medya aracılığıyla da her hafta havzaya ait bir değeri gündeme taşıyor.

GÜNEŞ ENERJİSİ

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer, bu hafta güneş enerjisi konusunu işlemek istediklerini, bu nedenle sosyal medyada bu yönde bir tanıtım ve bilgilendirme çalışması başlattıklarını söyledi.  
Dağer, bundan sonraki haftalarda da havzaya ait değerlerle ilgili benzer çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. 

‘HAVZA İÇİN OLDUKÇA UYGUN’

Dernek üyesi aktivistlerin paylaşımlarına birçok kullanıcı da destek verdi ve paylaşımlar kısa sürede önemli bir seviyeye ulaştı.
Yapılan paylaşım metninde, güneş enerjisinin havza için önemine dikkat çekilerek, “Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan GES’ler fosil yakıtlara bağımlılığı azaltıyor. Küresel iklim değişikliklerine etkisi olmadığı için temiz enerjidir. Van Gölü Havzası, GES için oldukça uygundur. Daha fazla yaygınlaşması gerekmektedir.” denildi.  

NASIL OLUŞUYOR?

Paneller sayesinde ortaya çıkan enerjiye ilişkin bilgilerin de yer aldığı tanıtım ve bilgilendirme metninde, “Güneş panelleri, güneş enerjisini fotovoltaik etki olarak adlandırılan bir işlemle kullanılabilir elektriğe dönüştürür. Teorik olarak dünyaya bir saatte çarpan güneş ışınları neredeyse bir yıl boyunca tüm dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya yeterlidir. Güneş enerjisinden yararlanmanın birçok yolu vardır.” bilgisi aktarıldı.

AVANTAJLARI VE ÖZELLİKLERİ

Güneş enerjisinin avantajlarına ve özelliklerine değinilen metinde, şunlar aktarıldı:
“Temiz bir enerji türüdür; çevreyi kirletici, duman, gaz, karbonmonoksit, kükürt ve radyasyon gibi külfetleri yoktur. Güneş panelleri kurmak hem fosil yakıtlara bağımlılığı azaltır hem de elektrik faturalarından tasarruf etmeyi sağlar. Yenilenebilir enerji sistemlerinin hayata geçirilmesi ve yaygınlaştırılması ile son yıllarda küresel istihdamda artış gözlemlenmektedir.”  

Özel Haber: Adil Harmancı