Aktivistler Esrük Dağı’na dikkat çekti

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Muradiye ilçesinde buluna Esrük Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi. Aktivistler, amaçlarının yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmek olduğunu söyledi.

VAN 23.02.2021 11:13:48 0
Aktivistler Esrük Dağı’na dikkat çekti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği geçtiğimiz hafta içinde iki farklı etkinlik gerçekleştirdi. 
Aktivistler bir etkinliklerinde Van Gölü’ne diğer etkinliklerinde ise turistik önemi bulunan Esrük Dağı’na dikkat çekti.

İLK ETKİNLİK VAN GÖLÜ KIYISINDA 

Aktivistler ilk etkinliklerini Van Gölü kıyısında çevre temizliği yaparak gerçekleştirdi. 
Dernek üyesi bir grup aktivist, Van Gölü'ne dikkat çekmek için Gevaş ilçesinde bulunan yarımadada önce çevre temizliği yaptı ardından gölde yüzme etkinliği gerçekleştirdi.
Etkinliğe Gevaş Belediyesi, Gevaş Gençlik Merkezi ve DAKA’nın destek verdiği belirtildi.  

İKİNCİ ETKİNLİK ESRÜK DAĞI TIRMANIŞI

Vangölü Aktivistleri Derneği üyelerinin ikinci etkinliği ise Muradiye ilçesinde bulunan ve kış turizmi için değerlendirilebilecek konumda olan Esrük Dağı tırmanışı oldu. 
Daha önce 3000 rakımlı Esrük Dağı’na bisikletlerle etkinlik düzenleyen aktivistler bu kez de karda yürüyerek tırmanış gerçekleştirdi.

FESTİVAL DÜŞÜNCESİ

Turizm açısından bölgenin önemine dikkat çeken Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, amaçlarının yerli ve yabancı turistlerin dikkatini bu bölgeye çekmek olduğunu söyledi.
Bisiklet ve tırmanma etkinliğini geleneksel hale getirmek istediklerini belirten dernek üyeleri, 2021 yılı içinde Esrük Dağı’nda bir festival düşündüklerini de kaydetti.  

Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi