Aktivistler bin 500 yıl öncesine pedalladı!

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza attı. Aktivistler, Van Gölü havzasına yönelik inanç turizmi açısından önemli olan bir tarihi mekânı ziyaret etti.

VAN 4.05.2019 14:46:40 0
Aktivistler bin 500 yıl öncesine pedalladı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

1 Mayıs İşçi Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, sık sık bisiklet sürüşleri gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi bir grup aktivist de, Van’ın Erciş ilçesinde bulunan Salmanağa Kilisesi’ni ziyaret etti. 
Aktivistler etkinliklerini, sosyal medyada da, “Bisiklet demek; sağlık, spor, sanat, dostluk, barış, hoşgörü, dayanışma, kardeşlik, tanıtım, turizm, tarih, kültür, hayatın kendisi ve Van Gölü demek! 1 Mayıs güzergâhımız: Erciş/VAN” tagıyla işledi. 
Tarihe bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Vangölü Aktivistleri Derneği Erciş Şubesi Başkanı İsrafil Alkan, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Dün 1500 yıl öncesine pedalladık. Salmanağa (Ardzvaber Kilisesi) 650’li yıllarda yapılmış. Erciş’e sadece 10 km mesafede. Dönemin en bilgili papazlarının bulunduğu kilise birçok köyün ortak ibadet yeriymiş. Bir kısmı yıkılmış olsa da çok ilgi çekici bir mimarisi var. İnsanlığın ortak mirası olan bu eserlere lütfen sahip çıkalım.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi