Aktivistler, 2022 için toplandı

Van ve Bitlis’te faaliyet yürüten Vangölü Aktivistleri Derneği yönetici ve üyeleri, 2022 yılında gerçekleştirilecek aktivitelerle ilgili olarak Bitlis’te bir araya geldi. Dernek Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü’nü odağa alan çalı?

VAN 3.01.2022 10:59:13 0
Aktivistler, 2022 için toplandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da 2015 yılında kurulan Vangölü Aktivistleri Derneği, daha sonra Bitlis’te de şube açtı.
Van Gölü başta olmak üzere Van Gölü havzasında bulunan tarihi ve doğal değerlerin korunmasına yönelik faaliyet yürüten dernek, kuruluşundan itibaren önemli aktiviteler gerçekleştirdi.

NE TÜR ETKİNLİKLER YAPILDI?

Kuruluşundan itibaren Van Gölü’ne ve havza turizmine dikkat çekmek için farkındalık etkinlikleri düzenleyen aktivistler, yürüyüş, dağ tırmanışı, bisiklet turları, kış aylarında Van Gölü’nde yüzme ve Van Gölü etrafını yürüyerek tamamlama şeklinde etkinlikler gerçekleştirdi. 
Van Balığının tanıtımı amacıyla festival de düzenleyen dernek, ayrıca 2021 yılında Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Planı’nın hayata geçmesinde önemli rol oynadı.
Dernek üyeleri, şimdi de Bitlis’teki okullarda Van Gölü’nün korunmasına yönelik seminerler veriyor. Dernek, aynı seminerleri Van'da da düzenlemek için hazırlıklar yapıyor.

2022 İÇİN TOPLANDILAR

Van Gölü havzasında turizm ve çevre ağırlıklı problemlerin gündeme gelmesinde önemli pay sahibi olan aktivistler, 2022’de de farkındalık faaliyetlerine devam kararlılığı gösterdi.
Bitlis’te bir araya gelen Van ve Bitlisli aktivistler 2022 yılında havzaya yönelik gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili toplantı gerçekleştirdi.

BİTLİS’TE YAPILAN ÇALIŞMALAR 

Toplantıya ilişkin bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, 2021 yılında Bitlis’te yapılan çalışmalar ile 2022 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında Bitlis ekibiyle istişarelerde bulunduklarını belirterek, “Bitlis'teki tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin ön plana çıkarılması, yine Bitlis'te okullarda başlattığımız eğitim çalışmalarımızın planlamasını yaptık” dedi.

HAVZA DEĞERLENDİRMESİ

Van Gölü ve havzaya yönelik de görüş alışverişinde bulunduklarını ve üyelerin önerilerini tartıştıklarını belirten Özel, “Bu toplantıyla amacımız Van Gölü Havzası'nın bir bütün olarak değerlendirilip Havza’nın gelişimine katkıda bulunmaktı.” diye konuştu.

VAN GÖLÜ ODAĞA ALINACAK

2022 yılında yapacakları farkındalık etkinliklerinin Van Gölü odaklı olacağını ifade eden Özel, şunları söyledi:
“Van Gölü Havzası'nın tanıtılması, korunması ve sahip çıkılması için 2021 yılında yaptığımız yoğun ve verimli çalışmalar hız kesmeden 2022 yılının ilk günlerinden itibaren tekrar devam edecektir. Paydaşı olduğumuz Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında, özellikle çalışmalarımızda Van Gölü'nü odağa alıyoruz. 2022 yılında da bölgemizin tanıtılarak kalkınmasına katkı sunmak, Eylem Planının uygulanması noktasında görevimizi yerine getirmeye, Havza’da yaşayan insanları ve ülkemizdeki yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekecek festival ve farkındalık çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI