AKP'nin iki eski vekili adaylıktan çekildi

AK Parti Batman 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen ile Diyarbakır'da 6. sıra adayı eski milletvekili Abdurrahman Kurt adaylıktan çekildi.

VAN 8.04.2015 12:12:10 0
AKP
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti’nin Diyarbakır’da 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt listeden çekildi. Batman’da ise 2’nci sıra adayı olarak gösterilen eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in adaylıktan çekildiğini açıkladı.

EMİN EKMEN TWITTER'DAN DUYURDU

7 Haziran genel seçimlerinde partilerin göstereceği milletvekili adayları dün netleşti. Ak Parti’de Ziver Özdemir, M. Emin Ekmen, Murat Güneştekin ve Adile Gürbüz, Batman milletvekili adayları oldu. AK Parti’nin kurmayları arasında yer alan Ekmen, adaylıkta 2. sıraya yerleşti.

Ekmen, sabah saatlerinde sosyal paylaşım ortamı Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Batman milletvekilliği adaylığından çekildiğini 'Partimin önünü açmak amacı ile adaylıktan çekiliyorum" diye açıkladı.

Ekmen, takipçileri ile paylaştığı yorumunda "Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman’ın siyasi coğrafya dağılımına uygun yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üzere AK Parti Batman 2. sıra adaylığından yasal süresi içerisinde çekiliyorum" ifadelerini kullandı. Kaynak: Radikal

İşte o açıklama: