AKP'li belediyenin AKP'li meclis üyesi: Belediye çalışmıyor

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Kocapınar beldesi 23 yıldır belediye olmasına rağmen beldede hiçbir hizmetin yapılmaması yurttaşları çileden çıkardı. Yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmeyen beldede su kaynakları ise mikrop yuvası

VAN 5.05.2013 12:49:42 0
AKP
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Erciş ilçesine bağlı Kocapınar beldesi 23 yıldır belediye olmasına rağmen beldede hiçbir hizmetin yapılmaması yurttaşları çileden çıkardı. Yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmeyen beldede su kaynakları ise mikrop yuvasına dönmüş durumda. 

Van'ın Erciş ilçesinde 1990'da belediye olmaya hak kazanan Kocapınar beldesi 600 hane ve 3 bin nüfusu olmasına rağmen halen köy görünümünde. 23 yıldır belediye olan ve 2 dönemdir AKP tarafından yönetilen beldede sorunlar had safhaya ulaştı. Kışın çamurdan yazın ise tozdan dolayı yaşanılamaz durumda olan beldede, çöp kokusu ise ayrı bir dert. Yıllardır tek bir hizmetin gitmediği beldedeki su kaynaklarının üzeri açık olması nedeni ile bakteri yuvasına dönüşmüş durumda. Kendilerine bakterili suyun içirildiğini belirten yurttaşlar duruma tepki gösterdi. Beldede yaşanan durumu DİHA'ya anlatan AKP'li meclis üyesi Ahmet Sağlam, belediyenin beldede çalışmadığını doğrulayarak, belediye başkanının kendi bireysel çıkarları için çalıştığını ifade etti. Belde sakinleri ise seçim dönemlerinde verilen vaatlerle kandırıldıklarını söyledi.

'AKP'nin belediyecilik anlayışı Erciş'te açığa çıktı'

AKP'lilerin seçimden önce beldelerinde yaptıkları propagandalarda iktidar parti oldukları için bütün yetkilerin ellerinde olduğunu ve Kocapınar beldesini AKP'den başka hiçbir partinin çileden kurtaramayacağını söylediklerini, bu nedenle de AKP'ye inanarak oy verdiklerini belirten AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Güney'in akrabası İbrahim Ağaoğlu, belde yollarını göstererek, "Bu mudur AKP'nin hizmet anlayışı, burada hayvanlar bile yaşayamaz. Erciş ve Kocapınar belediye yönetimleri AKP'nin elinde Çelebibağı Belediyesi ise BDP'nin yönetiminde gidin bakın hizmeti görün. Hani AKP iktidar partiydi, BDP muhalefetti ödenek gelmeyecekti, BDP hizmet yürütemeyecekti. BDP'li Belediye Başkanı Çelebibağı beldesini modern bir kent haline getirdi. Bu başkan ödüllendirilmesi gerekirken cezaevine konuldu. Bu belediye başkanları ise hiç bir şekilde çalışmıyor. Sadece çalıyor, çırpıyorlar; ama devlet tek laf bile etmiyor onlara. Ben Müslüman bir insanım Allah için konuşurum. Veysel Keser'in yeri cezaevi değildir. Fakat ne yazık ki bu ülkeye hizmet edenler çalışanlar cezalandırılıyor, çalanlar ise ödüllendiriliyor bu nasıl bir adalettir" diye sordu.

AKP'li meclis üyesi: Doğrudur, çalışmıyoruz

Kocapınar'ın 23 yıllık belediye tarihinde hiçbir sokak ve caddesine hizmet gitmediğini beldeyi gezdirerek gösteren AKP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Sağlam, belediyenin hizmet yürütmeme gerekçesini ise belediyede belediye meclis üyesi olarak sözlerinin geçmediğine bağladı. Sağlam, yıllardır Kocapınar'ın belediye olduğunu; fakat gelen bütün belediye yönetimlerinin yalnızca kendi çıkarları için çalıştığını, şuanki mevcut belediye yönetiminin de gerekli ödeneğe sahip olduğunu; fakat yönetimin ve belediye başkanının bunu beldenin çıkarına değil kendi bireysel çıkarları için kullandığını söyledi.

'Belediye bize bakterili su içiriyor'

Kocapınar beldesinin zengin su kaynaklarına sahip olmasına rağmen belediyenin bu kaynakları değerlendirmeyerek kendilerine bakterili su içirdiğini ifade eden Süleyman Çiçek isimli belde sakini, "Yıllardır bu köyde yaşıyoruz. Dikkat ederseniz belde demiyorum köy diyorum. Nedeni ise beldenin kötü bakımsız bir köyden daha kötü olduğudur. Beldemizde biriken çöpler evlerimizin içine kadar giriyor. Pis suları içmek zorunda kaldığımız için çocuklarımızı hastaneye götürmediğimiz gün yok" şeklinde konuştu.

'Bir park yapımına başladılar onu da yarıda bıraktılar'

Ahmet Beder isimli bir belde sakini ise, Kocapınar beldesinin belediyecilik tarihinde bir park yapıldığını onun da tamamlanmadan yarım bırakıldığını ifade ederek yaşananları şöyle aktardı: "AKP'nin seçim vaatleri 8 yıldır bizi oyalıyor. Beldemiz AKP yönetimi ile hiçbir insanın yaşayamayacağı bir hal aldı. Belediyenin bugüne kadar yaptığı hizmetlerden sadece bir tanesi şu gördüğünüz parktır. Onu da İller Bankası'ndan para koparmak için yaptılar ve yarım bıraktılar. Biz insanız bu yaşamayı hak etmiyoruz, onlar da insansa gelip buraya bir çözüm bulsunlar" dedi.

Konuya ilişkin görüşmek istediğimiz Kocapınar Belde Belediye Başkanı Mehmet Güney telefonlarımıza cevap vermezken, kendisini belediye başkanın oğlu ve Kocapınar Belde Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtan Bilal Güney isimli şahıs ise, belediyenin çalıştığını ve beldede her hangi bir sorunun olmadığını savundu. DİHA