“AKP HİÇBİR AŞİRETE SAYGI DUYMAMIŞTIR”

ŞEN: SİYASET ZENGİNLEŞME ALANI DEĞİLDİR !..

VAN 21.04.2015 21:40:47 0
“AKP HİÇBİR AŞİRETE SAYGI DUYMAMIŞTIR”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

CHP 7 Haziran seçimlerinde Van’da yarışacak 8 milletvekili adayını, bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantı ile tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, esti gürledi. Konuşmasıyla toplantıya damgasını vuran Şen, “Siyaset toplumu refaha kavuşturmak, toplumda yaratılan sorunları çözme sanatıdır. Siyaset, kendi egolarını tatmin etmek kendi çıkarlarını düşünerek zenginleşme alanı değildir” dedi.


Haber: Fazıl ERÜŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Örgütü, bir düğün salonunda düzenlenen toplantıyla Van Milletvekili adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, konuşmasıyla toplantıya damgasını vurdu. Şen’in ardından konuşan CHP Van 1’inci sıra milletvekili adayı Nadir Kartal, AKP’ye yüklendi.

ŞEN: SİYASET ZENGİNLEŞME ALANI DEĞİLDİR !..

CHP’ye büyük emekler verdiğini belirten Şen, “36 yıldır bu siyasal mücadelenin içinde bir kardeşiniz olarak bu kentte ve bu bölgede mücadele ediyorum. Gün geldi yoruldum, gün geldi hasta düştüm, gün geldi aç kaldım gün geldi susuz kaldım, gün geldi hareketten atıldım ama bana ihtiyaç duyulduğu bir süreçte yine partimin başında oldum. Bu bölgede CHP’li olmak çok zor bir iştir. Hele hele sosyal demokrat ve solcu olmak daha da zordur. 2011 yılında iki büyük deprem yaşadık. O depremde benimle birlikte CHP’de görev yapan yoldaşlarım bu partiyi hangi şartlarda buraya taşıdığımızın şahitleridir. CHP’ye verdiğim 36 yıllık emeği çok önemsiyorum. Van Milletvekili adayımız Nadir Kartal ile birlikte siyaset yapmaktan onur duyuyorum. Siyaset toplumu refaha kavuşturmak, toplumda yaratılan sorunları çözme sanatıdır. Siyaset, kendi egolarını tatmin etmek kendi çıkarlarını düşünerek zenginleşme alanı değildir. CHP’nin kuruluşundan bugüne kadar hep bu ülkenin birliğini, kardeşliğini ve bütünlüğünü savunmuştur. Bugün de aynı noktadayız”dedi.

“KÜRT SORUNU BU ÜLKENİN BİR GERÇEĞİDİR”

Kürt sorununa da değinen Şen, “Bu bölgenin ayrı bir özelliği var. Bu bölgede kirli bir savaş sürüyor. Bu bölgede bir Kürt sorunu var. Türkiye’nin gerçekliği budur. Bu sorun çözülmeden ne kardeşlik, ne dostluk ne de barış olur. Çünkü şuan Türkiye’de en önemli sorun Kürt sorunudur. Ama bu sorunun yanı sıra birçok önemli sorun daha da vardır. İşsizlik, yolsuzluk sorunu almış başını gitmiş. İnsanlar aç ve perişan. AKP’nin bu tablo karşısında utanması gerekir. Türkiye’deki tüm özgürlükleri askıya alan anlayışı kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“VİCDANINIZLA DÜŞÜNÜN”

“7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Türkiye’nin barışa, kardeşliğe huzura ve özgürlüğe ihtiyacı vardır” diyen Şen, son olarak şunları kaydetti:

“Bunu sağlayacak tek parti de CHP’dir. İnanmak başarının yarısıdır. Bu nedenle inanıyorum ki bu kentte büyük bir başarı elde edeceğiz. CHP’nin iktidarında işsizlik sona erecek ve çocuklarımız çöplüklerde ekmek toplamayacak. Ağrı Diyadin’de asker ile bazı güçlerin çatışmaması için araya giren yurttaşlarımızın katledilmemesi için tavır koyacağız. Gelin dostlar gelin canlar bir olalım. Sayın Nadir Kartal’ında partimizin de bir oya ihtiyacı vardır. Bir oy bizim için mukaddestir. Bir oy insanın onurudur. Oy verirken önce vicdanınızla düşünün sonra onurunuzla muhasebesini yapın. Böyle yaparsanız Türkiye’yi de aydınlık bir geleceğe taşıyacağınız oyu kullanacaksınızdır.”

KARTAL: HEDEF BU OLURSA İŞİM ÇOK KOLAY

Başkan Şen’in ardından konuşan CHP Van 1’inci sıra milletvekili adayı Nadir Kartal, “Babamın adı Kinyas, oğlumun adı Kinyas. Babam Kinyas Kartal bana çok temiz bir isim bıraktı. Benim de hedefim oğlum Kinyas Kartal’a temiz bir baba ismi bırakmaktır. Hedef bu olursa işim çok kolay. Ama böyle bir zaman da bu iş bu kadar kolay değil” dedi.  Milletvekillerini mal beyannamelerini açıklamaya davet eden Kartal, “Ben Nadir Kartal’ım. Bu memlekette 25 yıl eczacılık yaptım. Bizim zenginliğimiz de öyle böyle değildi. Ama şuan itibariyle benim tek bir evim var. Babam Kinyas Kartal’ın bir evi bile yoktu. Şimdiki milletvekillerin de ise bu durum farklı. Ayakkabı kutularını hep beraber seyrettik. Allah kendisinden utananları o hale düşürmesin. Allah inşallah beni o günlere düşürmez ve düşürdüğü gün bu canı alır” ifadelerini kullandı.

“AKP HİÇBİR AŞİRETE SAYGI DUYMAMIŞTIR”

Kartal konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben inançlı bir gençlik istiyorum diyen AKP’ye sesleniyorum. Nerede o inançlı gençlik. Şimdi bağımlı bir gençlik yaratmışsın. Gençlik alkol ve uyuşturucuya bulaşmış durumda. Bu gençlik ile yarınlara umutla bakılmaz. Benim torunlarım ve torunlarımın yarınlarını karanlık tünellere çevirmeye AKP’nin hiçbir hakkı yoktur. CHP’nin ilk yapması gereken Van’ı bu bağımlılıktan kurtarmaktır. Benim tanıdığım Van bu değildi. Dini imanı bir tarafa bırak bağımlıya bak. AKP’nin onur duyacağı bir icraatı yoktur. Cumhuriyetin bütün kazanımlarını sattınız. Birkaç AKP’liyi zengin etmekten başka ne yaptınız. Türkiye’de bu kadar kadın intiharı ve vahşeti var mıydı? Bunun altında yatan psikoloji, sosyoloji ve ekonomi boyutunu inceleme lüzumunu hissettiniz mi ey AKP!..  AKP’nin milletvekili listesi bu halkı yok saymıştır. Bu listeler bize bu memlekette aşiretlerin yok sayıldığını göstermiştir. Yok sayıldığınız bir listeye nasıl oy vereceksiniz. AKP hiçbir aşirete saygı duymamıştır. AKP’ye gelin hep birlikte bir ders verelim. Önceki seçimde bu dersi verseydik böyle bir engelle karşılaşmazdık.”