Akköprü'de 2. etap çalışmaları başladı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında yapımına başladığı ve 1. etap projesini tamamladığı Akköprü Parkının 2. etap çalışmalarına başladı.

VAN 30.07.2015 12:53:44 0
Akköprü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sezon sonuna kadar bitirilecek olan park çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, park, yurttaşların rahat bir nefes alabileceği bir alana dönüştürülecek. Büyükşehir ayrıca, kentin birçok caddesinde bulunan elektrik direkleri ve köprü korkuluklarına 170 adet modüler saksıyı monte ederken, kent geneline ise ilk 5 ayda 300 bin çiçek, 90 bin ağaç ve çalı dikimi yapıldığını açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında yapımına başladığı ve 3 bin m2'lik 1. etap projesini tamamladığı Akköprü Parkının 2. etap çalışmalarına başlandı.
Akköprü Deresini kötü görüntüsünden kurtararak burada park yapan Van Büyükşehir Belediyesi dere kenarında bulunan diğer arazi üzerinde de parkın devamı olan 2 etap çalışmalarına başladı. Tamamlanacak olan park çalışmaları ile alan hem güzel bir görüntüye kavuşturulacak, hem de yurttaşların rahat bir şekilde oturabileceği ve dinlenebileceği bir alana dönüştürülecek. 2012 yılında Van Belediyesi tarafından yapımına başlanan Akköprü parkının devamı olan 2. etap projesi yaz ayının sonuna kadar bitirilerek halkın hizmetine sunulacak.
6 bin m2 alan üzerinde park çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi 1. etap alanından, İpekyolu Caddesine kadar tüm derenin ıslah çalışmasını yapacak. Burada yapılacak park içerisinde bisiklet yolu, oturma alanları, süs havuzu, ağaçlandırma ve aydınlatma sistemi ile donatarak halkın hizmetine sunacak.

CADDELERE SARDUNYA
Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent merkezinde bulunan caddelere ve orta refüjlere çiçek ve süs bitkileri ile estetik bir görüntü kavuşturmaya çalışıyor. Büyükşehir, elektrik direkleri ve köprü korkuluklarına monte ettiği saksılarla caddeleri az da olsa betonun renginden kurtarmayı amaçlıyor. Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Kültür Merkezi Caddelerinde bulunan elektrik direkleri ve köprü korkuluklarına monte edilen 170 adet modüler saksı caddelere renk katıyor. Caddelerde orta refüjlerde bulunan elektrik direklerine ve köprü korkuluklarına monte edilen saksılara sardunya türü çiçekler ekildi. Yapılan çalışma iklim şartları ve vatandaşların beğenisinin olumlu yönde olması doğrultusunda diğer cadde ve sokaklarda da uygulanacak.

5 AYDA 300 BİN ÇİÇEK EKİLDİ

Bu arada Büyükşehir Belediyesi, 5 ayda kendi seralarında yetiştirdiği 300 bin süs bitkisi ve çiçeği kentin orta refüj, cadde, karayollarına ait kavşaklar ve kaldırım kenarlarına ektiğini açıkladı. Büyükşehir yine, ilk 5 ayda toplam 90 bin fidan, ağaç ve çalı dikimi gerçekleştirdiğini bildirdi. Caddelerin yenilenmesi ve tamamlanması ile birlikte tüm alanlarda çalışmalar yapacağını açıklayan büyükşehir belediyesi, kente estetik katılacağını açıkladı.

/ Haber Merkezi