Akköprü Deresi'nde Çirkin Görüntü

Van'da, kış aylarında cadde ve sokaklarda toplanarak Akköprü Deresi'ne karla birlikte döktürülen çöpler görüntü kirliliği oluşturuyor.

VAN 14.02.2013 16:48:22 0
Akköprü Deresi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, kış aylarında cadde ve sokaklarda toplanarak Akköprü Deresi'ne karla birlikte döktürülen çöpler görüntü kirliliği oluşturuyor.

Akköprü Mahallesi'nden geçerek Van Gölü'ne akan ve ismini de aynı mahalleden alan Akköprü Deresi, kış mevsiminde dökülen karların içindeki atıklarla çöplüğü andırıyor. Kış mevsiminde şehir merkezinde biriken karın döküldüğü dere yatağı, çöp yığınıyla birlikte adeta kaybolmuş vaziyetti. Sünger yataktan plastik kasalara, araba lastiklerinden poşete kadar tonlarca çöpün, karların erimesi ile birlikte ilerleyen zamanlarda Van Gölü'nü döküleceği endişesi ise vatandaşların tepkisine neden oluyor. Zaman zaman mahalle çocuklarının da üzerinde oynadığı dere yatağı her geçen gün biraz daha kirleniyor. Yaz aylarına doğru dere içerisinde bulunan çöplerin görüntü ile birlikte kokuya da sebebiyet vereceğini dile getiren vatandaşlar, karların buraya dökülmemesi konusunda ise belediye yetkililerine çağrıda bulundu.

Karların döküldüğü Akköprü Deresi'nin her yıl temizlendiğini ifade eden Van Belediyesi yetkilileri ise, yaz aylarına doğru derelerde temizlik çalışmasını tekrar başlatacaklarını kaydettiler. - Van