Akköprü Deresi Yolu Uluslar arası yola dönüştürüldü

Van Belediyesi çalışma sezonuna hazırlanan programların ötesine giderek başlatmış olduğu asfalt kaldırım ve Parke taşı çalışmaları devam ediyor.

VAN 18.09.2013 21:21:40 0
Akköprü Deresi Yolu Uluslar arası yola dönüştürüldü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şehrin tümü ana arterlerinde önemli çalışmalar yapan Van Belediyesi çalışma yaptığı her noktada yurttaşların takdirini kazanıyor. İlkleri başarmış belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını yürüten Van Belediyesi, kentte değişimin öncü rolünü oynuyor. Yaklaşık 2 aydır Akköprü Dere Yolu'nda başlatılan çalışmalarda son noktaya gelindi. Daha mezarlık duvarları çekilerek yolu genişleten belediye, bu kez ise yolun iki yanına kaldırım döşedi.

Trafik akışı için alternatif yolların başında olan Akköprü yolundaki tüm eksiklikleri gideren belediye diğer eksiklikleri de gidererek bu yoldaki çalışmaları bitirecek. Yepyeni görünümüyle halkın büyük takdirini toplayan belediye, buradaki peyzaj ve dere ıslahı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Akköprü yolunu baştan sona yenileyen belediye yurttaşların yol üzerinde bulunan mezarlık alanına gidişlerde ve cenaze defin işlemleri sırasında oluşan trafik park sıkışıklığını da düşünerek park alanı oluşturdu.

Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Defterdarlık yolu ile Akköprü mahallesini birbirine bağlayan 11 metre genişliğindeki Akköprü yolunu genişletilerek 40 metreye çıkardı. Yolun diğer yakası ise yurttaşların dinlenebileceği ve gezinilebileceği bir hale dönüştürme çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Alternatif yol özelliğini aşarak ana yol haline gelen Akköprü Yolu'nda alt yapı bitirilerek toplamda 4 bin 600 ton asfalt kullanılarak, 2 bin 400 metre yol asfaltlanacak. Kaldırım ve yolun bir kısmında orta refüj çalışması yapılan yolda 7 bin 210 metrekare alanda şuana kadar 4 bin 500 metre kaldırım çalışması yapıldı.