Akıllı hastane Ağustos'ta hizmette…

İMREN: 'SAĞLIKTA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI'

VAN 17.06.2015 10:29:28 0
Akıllı hastane Ağustos
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında inşa edilen Kadın Doğum, Çocuk, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi'nin Ağustos ayında tamamlanmasını beklediklerini anlatarak, söz konusu hastanenin birçok özelliğiyle ülkenin önde gelen hastanelerden biri olacağı müjdesini verdi. İmren, Edremit ilçesinde de yakın zaman içinde 'Şehir Hastaneleri' projesinin faaliyete gireceğini dile getirdi.
Bölge: Bişar Ulutaş
Yaklaşık 5 ay önce Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Yakup İmren, beraberinde Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı İzzet Çelen ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.
Van'da 12 yılda sağlıkta gelinen noktalara temas eden Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, tüm gelişmelere rağmen hastaların veya vatandaşın %100 memnun olmasının mümkün olmadığını dile getirdi.
Göreve geldikten sonra zaman zaman ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade eden İmren, bu kapsamda toplumun nabzını en iyi tutan dinamiklerden biri olan basını da ziyaret ettiklerini anlattı.
 
İMREN: "SAĞLIKTA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI"
Son 12-13 yılda sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını, Van'da da bu gelişmelerin gözle görülür şekilde ortada olduğunu anlatan Sağlık Müdürü İmren, "Bildiğiniz gibi geçmiş dönemlerle şimdiki dönemler kıyaslandığında, çok önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz. Geçmiş yıllarda Van'da doğru dürüst bir hastane yoktu. Şehrin içinde küçük bir hastane vardı, koşulları çok kötüydü. Doktor, sağlık çalışanı vs yeterli düzeyde değildi. Ama şimdi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden tutun da üniversitedeki çok büyük Araştırma Hastanesi'ne, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İpekyolu Devlet Hastanesi ve hemen hemen tüm ilçelerdeki devlet hastanelerine kadar çok önemli gelişmeler sağlandı. Yine konfor açısından üst düzey bir durum söz konusu. Doktor sayısı, uzman ve pratisyen hekim sayıları, sağlık çalışanı sayısı hepsi arttı. Buna rağmen insanları yüzde yüz memnun etmek çok güç" diye konuştu.
İmren, "Geçmişe göre sağlık alanında büyük çalışmalar ve yatırımlar oldu. Şuanda o dönemin kat kat üzerindeyiz. Zaten bunu dünya sağlık örgütü ve küresel dünya yöneticileri biliyor ve bizi bu konuda takdir ediyorlar. Çünkü sağlıkta bir devrim gerçekleştirildi. Yine bütün kamu hastanelerini tek bir çatı altında birleştirerek, hem kaynak noktasında, hem hizmet noktasında aynı konuma getirmeye çalıştık. Ve bunda da ciddi bir mesafe kat ettik" dedi.
 
"AKILLI HASTANE AĞUSTOS'TA TAMAMLANACAK"
Kadın Doğum, Çocuk, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi'nin Ağustos ayında tamamlanmasını beklediklerini anlatan İmren, "Bildiğiniz gibi depremden önce faaliyete giren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu kente büyük fayda sağladı. Şimdi bu hastanenin hemen yanında Kadın Doğum, Çocuk, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi yapılıyor. İnşallah Ağustos ayında bu hastane tamamlanacak. Türkiye'nin akıllı hastanelerinden biri olan bu hastanenin çok önemli özellikleri bulunuyor. Söz konusu hastanemizin 136 bin metrekarelik arsası var. Oturum alanı 19 bin 900 metrekare, kapalı alan ise 109 bin metrekare, yani devasa bir hastane. Bu hastane Türkiye'deki en yüksek teknoloji standartlarla inşa edilen bir hastanedir. Yine bu hastane inşa edilirken, deprem sismik izolatörleri yerleştirilerek inşa edildi.  Bina tamamen bu sismik izolatörlerin üstünde duruyor. Yani bina dengesiz bir şekilde sallandığında bu sistemle beraber nasıl deprem olursa olsun bina kontrolü bir şekilde sallanacak. Yani bu tamamen zararları en minimuma indirecek. Türkiye'de bu şekilde yapılan toplam 3 tane hastane var" dedi.
 
"VAN'DA ŞEHİR HASTANELERİ YAKINDA HAYATA GEÇİRİLİYOR"
Van Sağlık İl Müdürü Dr. Yakup İmren, Van'da ikinci etap sağlık kampusunun 'Şehir Hastaneleri' projesi kapsamında kısa süre içinde hayata geçirileceğini söyleyerek, "Edremit'te; Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi kurulacağını belirtti.
Söz konusu sağlık kampusunun Edremit İlçesi Vali Konağı'nın yanında hayata geçirileceğini anlatan İmren, "Bu kampusumuz, şehir hastaneler projesi kapsamında yapılıyor. İçerisinde Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Onkoloji Hastanesi var. Edremit'te Vali Konağı'nın arka tarafında 180 dönümlük bir arsa da yer alacak ve ihalesi bitti. Bu hastanelerimiz de iki-üç yıl içinde bize teslim edilecek. Artık Van'da ulaşılamayacak branş kalmayacak. Bu hastaneler bittikten sonra Van'ımız inşallah büyük bir sağlık kenti haline dönüşecek. Sağlık çalışmaları bölgeye hitap ediyor. İran, Irak gibi ülkelerin yanı sıra, bölgemizden Hakkari, Muş, Bitlis, Siirt, Ağrı gibi yerlerden hastalar Van'a gelip tedavi olabilecek" şeklinde konuştu.
İmren, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de yeni yerinde hizmete başladığını ve vatandaşın da yeni hizmet binasından memnun olduğunu belirtti.
 İmren son olarak geçtiğimiz hafta Van'da yaşanan kuduz vakası ile ilgili sorumuzu yanıtlayarak, "Aslında kuduz vakası değildi. Ama biz yine köpekler kuduzmuş gibi, ısırılan vatandaşları o aşılardan yaptık. Şu an için hiçbir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.