Akdamar Kilisesi'ndeki Ayin

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi, yarın dördüncü kez düzenlenecek ayine ev sahipliği yapacak Türkiye Ermenileri Patrikhanesinin organizasyonunla gerçekleşen ayinde, Ortadoğu'da yaşanan olayların son bulması ve dün

VAN 7.09.2013 15:01:15 0
Akdamar Kilisesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi, 8 Eylül Pazar günü dördüncü kez düzenlenecek ayine ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izniyle yılda bir kez yapılması kararlaştırılan ve ilki 2010 yılında düzenlenen ayin, Türkiye Ermenileri Patrikhanesinin organizasyonuyla gerçekleşiyor.

Akdamar Kilisesi'nde saat 11.00'de başlayacağı belirtilen ayini, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan'ın yönetmesi bekleniyor.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişinin katılacağı ayin için hazırlıklar tamamlanırken, misafirler, Gevaş ilçesindeki iskelelerden teknelerle 20 dakika süren yolculuğun ardından adaya ulaşacak.

Kilisedeki yer darlığı nedeniyle yalnızca 50 davetlinin içeri alındığı ayinde, kilise önünde ayini takip edecek kişiler için de güneşten korunmaları için dev çadırlar kuruldu. Adada, sağlık, arama kurtarma ve emniyet ekipleri de ayin süresince hazır bekletilecek.

Ayinde, Ortadoğu ve dünyada yaşanan olayların son bulması, dünyanın huzuru ve barışı için dua edileceği, ayrıca ilk kez vaftiz töreni yapılacağı belirtildi.