Akaryakıt fiyatları, sakatat ürünlerini de etkiledi

Sakatat ürünlerinin satıldığı Van Sakatatçılar Çarşısı esnafı, Van'daki kesimlerden elde edilen sakatatın yetersiz olmasından dolayı, büyükbaş hayvan sakatatının bir kısmının farklı bölge illerinden getirtildiğini söyledi.

VAN 27.04.2022 11:09:38 0
Akaryakıt fiyatları, sakatat ürünlerini de etkiledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükbaş hayvan kesiminden elde edilen sakatatın yetersiz kaldığını belirten kasap esnafı, ortaya çıkan açığın kapatılması için yakın bölge illerinden sakatat temin edildiğini dile getirdi. Büyükbaş hayvan sakatatının temin edildiği illerin başında Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin geldiğini belirten esnaflar, ürünlerin kara yolu ile getirtildiğini, bunun da ciddi bir nakliye gideri oluşturduğunu belirterek, bunun maliyetinin de ürünlere yansıtıldığını söyledi.
Hacıbaba Sakatat Firma yetkilisi Ramazan Güler, kara yolu ile farklı illerden getirtilen ürünlerin fiyatlarının artmasındaki temel sebebin akaryakıt fiyatları olduğunu söyledi. 
"Akaryakıt fiyatları nakliyeye ve dolayısıyla ürünlere yansıyor" diyen Güler: “Büyükbaş havyan kesimi Van’da yeteri kadar olmadığı için bu açığı kapatmak ve gelen taleplere cevap vermek adına il dışından ürün alıyoruz. Fiyat yükselmesinin en önemli sebeplerinin başında nakliye giderleri geliyor çünkü yakıt fiyatları çok yüksek, bu da ürünlere yansıyor”dedi. 
Hacıbaba Sakatat Firma yetkilisi Ramazan Güler, bir takım sakatat çeşitlerinin il dışından getirtildiğini söyledi. Akaryakıt fiyatlarından dolayı nakliye ücretlerinin yükseldiğini, buna bağlı olarak il dışından getirtilen ürünlerin de zamlandığını belirten Güler, Van’da kesimi yapılan küçükbaş hayvan sakatat ürünlerinin ise zamlardan etkilenmediğini belirtti.
Güler: “Sakatat ürünlerimizde bazı çeşitler hariç, Van'da temin edilebilen ürünlere zam uygulamadık. Büyükbaş havyan kesimi Van’da yeteri kadar olmadığı için bu açığı kapatmak ve gelen taleplere cevap vermek adına il dışından ürün alıyoruz. Fiyat yükselmesinin en önemli sebeplerinin başında nakliye giderleri geliyor.” ifadelerini kullandı. 
Kış mevsiminde işlerinin son derece iyi olduğunu ve yoğun bir sezon geçirdiklerini belirten Güler, ramazan ayında ise aynı yoğunluğun devam etmediğini söyledi.

Akaryakıt fiyatları, sakatat ürünlerini de etkiledi
Özel Haber: Mehmet Selim Kurt