AK Parti’ye operasyon mu çekiliyor

Yakup KÖSE

VAN 21.11.2018 09:22:08 0
 AK Parti’ye operasyon mu çekiliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber 1: Cumhuriyet Halk Partisi’nin varoluş sebebinin gereği olarak Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat’ın Turhal ilçesinde anaokulu çocukları için düzenlenen gezide yapılan cami ziyaretini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı soru önergesi olarak taşıyor. Akabinde de geziyi düzenleyen Mimar Sinan Anaokulu Müdür Vekili İlkay Çiçekli’nin görevden alındığı haberi geliyor. Henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılmadı. 

Haber 2: İzmir'in Selçuk ilçesinde 10 Kasım'da düzenlenen anma törenlerine katılmayan imam hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı başlatan Selçuk İlçe Müftüsü Hasan Kırkan! Anma törenine katılmayan imama gönderdiği yazıda işgüzar Müftü imamın törene mazeretsiz katılmadığını tespit ettiğini, biraz da tehditkâr bir üslupla bildirmiş: “10 Kasım Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Anma Günü" Programına ilgi (a) ve (b) talimatlara rağmen mazeretsiz katılmadığınız tespit edilmiştir. Bu itibarla; bundan böyle verilen talimatlara harfiyen uymanızı, memuriyet sorumluluğu ve bilinci içinde hareket etmenizi, aksi takdirde hakkınızda yasal işlem başlatılacağının bilinmesini önemle rica ederim.”  

Müftü Hasan’ı tebrik ederim, emri altındaki birisinin ‘mazeretsiz’ olduğunu tespit etmek müthiş feraset gerektirir! 

Haber 3: Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu bir kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan, geçtiğimiz gün de adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Emine Şahin’in annesi Pembe Çelik, kızı gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. 

İstanbul’da bir alışveriş merkezinde (Outlet Park AVM) asgari ücretle ‘Temizlik Görevlisi’ olarak çalışan Pembe Çelik, her sabah yaptığı gibi işine gitti ve mesaisine başladı. Ancak aynı günün akşamında işine son verildi. 

Yaşadığı mağduriyeti anlatan Çelik “Zorluklarla iş buldum. İki senedir alıştığım işimde çalışıyordum. ‘Senin işinden memnunuz, o yönde hiçbir sıkıntı yok’ dediler. Sabah işe başladım. Akşama çıkartıldım. Kızım Emine'yi gerekçe göstererek; ‘Bizi zorda bırakma' ifadesini kullandılar” dedi. 

Yanlış anlamayın, sizlerle paylaştığım 3 haber 20 yıl öncesine yani 28 Şubat dönemine ait değil. Hepsi taptaze, dumanı üzerinden haberler. Daha kırkı çıkmayan haberler! 

“Neler oluyor” diye mi sorsam yoksa “Bu ortam nasıl oluştu” diye mi… 

Veyahut “AK Parti’ye operasyon mu çekiliyor” diye mi… 

Bu suallerle birlikte düşünülmesi gereken soru: Nerede hata yapıldı?