AK Parti’ye kapatma davası hazırlığı!

Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, iki Yargıtay cumhuriyet savcısının AK Parti’ye kapatması açmak için hazırlıklara başladığını söyledi

VAN 25.03.2014 09:40:10 0
AK Parti’ye kapatma davası hazırlığı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Murat Kelkitlioğlu
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

17 Aralık operasyonunun patlak vermesinin ardından özellikle Emniyet içindeki ‘paralel yapılanma’nın ne boyutlara geldiğini şaşkınlıkla takip ettik. Özellikle İstanbul Emniyeti’ndeki yapı en dikkat çekici olanıydı. Binlerce insanın yıllar boyu dinlendiğini, izlendiğini öğrendik. İleride şantaj aracı olarak kullanmak için yapılan dinleme ve takiplerin apar topar silinmeye çalışıldığına tanık olduk. Aynı yapıya hizmet eden savcı ve polislerin, hiçbir güç tanımadan nasıl organize çalıştıklarını ibretle izledik.
Doğal olarak Emniyet içindeki yapılanmayı çökertmek amacıyla görevden almalar, yer değiştirmeler yaşandı. Aksaray Valisi olarak görev yapan Selami Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Altınok’un göreve getirildiği ilk gün yapılan eleştirileri çok iyi hatırlıyorum. ‘Polis temeli olmayan biri nasıl bu görevi yapar?’, ‘Başbakan’ın en yakın adamı olayların üstünü örter’ şeklinde her zaman olduğu gibi önyargılı eleştiriler yapıldı.
Ancak Altınok, geldiği günden bu yana yaptıklarıyla rüştünü ispatladı. Hepsinden önce yıllardır Emniyet’in içinde ağlarını örmüş yapıyı dağıttı. Hukuksuzca yapılan dinlemeleri deşifre etti. Kısa süre olmasına rağmen çok ciddi sınavları başarıyla geçti.
Sayın Altınok’la kısa da olsa bir süre sohbet etme fırsatı bulduk. Polis teşkilatıyla ilgili bugüne kadar değişilmez olan bir çok konuda ezber bozacak uygulamaları hayata geçireceğe benziyor. “Polis tuzak kurmaz, buna çok dikkat edeceğiz” ilkesiyle hareket edeceğinin altına çizen Altınok, “Projeli bir çalışma varsa, suç oluştuysa hemen operasyon yapacağız” diyor. Örneğin; savcı operasyonel bir konuyla ilgili takip istedi; polis teşkilatı olarak suçun tespit edildiği an gereği yapılacak. Hem de bunun için yıllarca süren bir takibe gerek kalmadan. Altınok, bunun gerekçesini de bugün yaşananlara atıfta bulunarak şöyle özetliyor: Öyle arkasından ne çıkar diye bir operasyonu uzatmayacağız. Beklemeden savcıya bilgi vereceğiz.
Teşkilatına güvenen Altınok’un İstanbul polisiyle ilgili çok anlamlı mesajları da oldu: “Arkadaşlarımız iyi niyetli. Günlerce evlerine gitmeyen, otobüs koltuklarında uyuyan, yemek yemeye fırsatı olmayan polislerimiz oldu. İstanbul polisi; AK Parti İstanbul mitingi, YGS ve Kazlıçeşme’deki Nevruz etkinliklerinde büyük bir sınav verdi. Tek kişinin burnu kanamadan günü kapattı”.
Ne diyelim, Sayın Müdür’ün Allah yolunu açık etsin.

AK Parti’ye kapatma davası hazırlığı

Hedefe Başbakan Erdoğan’ın konulduğu iktidarı yıpratma operasyonu bütün hızıyla sürüyor. Devletin çeşitli kurumlarında saf tutmuş ‘paralel yapı’nın unsurları son olarak ‘Nasıl bir darbe vurabiliriz?’ telaşı içinde. Dinlemeler, montaj görüntüler, takipler, iftiralarla amacına ulaşamayan bu kesimlerin, şimdi de başka bir hazırlığın içinde olduğunu öğrendik.
İki Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, AK Parti’ye kapatma davası açmak için hazırlıklara başlamış bile. Şimdiden duyabiliyorum! ‘Bu bilgi zaten günlerdir Twitter’da dolaşıyordu’ diyenler olacaktır. Ancak kimileri gibi sosyal medyada dolaşan her bilgiyi doğru kabul etmediğim için bunun teyidini aldım. Dava hazırlığı için kısa bir süre önce düğmeye basılmış.
Başbakan Erdoğan’ın söylediği gibi, seçim sonrası Yargıtay ve Danıştay’da çok köklü bir revizyona gitmek şart gibi gözüküyor.