Ak Parti'li Vekiller Fuarda

AK Parti Van milletvekilleri Altaylı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 2. Van Tarım Hayvancılık ve Gıda ile İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri fuarlarını ziyaret etti.

VAN 10.10.2012 11:02:23 0
Ak Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak PartiVan milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, Altaylı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 2. Van Tarım Hayvancılık ve Gıda ile 19. Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri fuarlarını ziyaret etti.

Fuar alanında bütün stantları tek tek dolaşarak esnaflarla görüşen milletvekilleri, ziyaretçilerin de yoğun ilgisi ile karşılaştı. 1993 yılından günümüze olan süreçte her yıl gerçekleştirilen Van-Asya İpekyolu Fuarı'nın geleneksel bir hal almasını önemsediklerini belirten milletvekilleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve geçmişin mirasına büyük bir zenginlikle sahip çıkan Van'ın tarih boyunca her dönemde cazibe merkezi olduğu vurgusu yapıldı. Van'ın tarihi misyonuna ve 2023 vizyonuna yakışır bir fuar merkezi için gösterdikleri çabanın sonuç verdiğini dile getiren milletvekilleri; Van-Erciş karayolu üzerinde, şehir merkezine 13 kilometre mesafede yer alan Organize Sanayi Bölgesi içinde fuar ve kongre merkezi planlandığını ve projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığını dile getirildiler. Vekiller, "Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi Projesi ile Van ve bölge ekonomisine canlılık kazandırılması hedeflenmektedir. Komşu ülkelerinde daha yoğun katılımı sağlanarak bölgenin Ortadoğu fuar merkezi haline getirilmesi için özverili çaba gösterilmelidir. Fuar organizasyonları, farklı yöre ve kültürden insanları bir araya getirmesi, bunlar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine olanak sağlaması açısından önemlidir. Van'da bu noktada çevresindeki illerin buluşma ve odak noktasındadır" dediler. - Van