Ak partili Şabu’dan seçim değerlendirmesi

Tuşba seçmenlerinin kendilerine göstermiş oldukları teveccüh ve güvenden dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, “Her zaman ilçe halkımızın hizmetlerine hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

VAN 17.04.2014 21:50:34 0
Ak partili Şabu’dan seçim değerlendirmesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde Tuşba seçmenlerinin kendilerine göstermiş oldukları teveccüh ve güvenden dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, “Her zaman ilçe halkımızın hizmetlerine hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, gerek Van merkezinde gerekse ilçelerde seçimlerin ne kadar antidemokratik bir zeminde geçtiğinin gayet iyi bildiğini ifade etti. Her şeye rağmen halkın AK Parti’ye verdiği desteğin her türlü takdire şayan olduğunu kaydeden Şabu, “Yaşadığımız medeni dünya insan hak ve özgürlükleri alanında mesafeler kat edilirken, insan iradesine müdahalenin yapılması en büyük insan hakkı ihlali olarak kabul edilirken ve bu konuda en çok Kürt halkının muzdarip olduğu bir geçmişi varken, maalesef bu seçimde geçmişi mumla aratacak tek partili zihniyetin hakim olduğu bir süreç yaşandı. Evler tek tek dolaşılarak tehdit mektupları dağıtıldı. Sadece Tuşba ilçemizde 20 bin seçmenimiz oyunu kullanamadı. Sandığa giden seçmenlere her türlü psikolojik baskı kurularak yönlendirildi, tehdit ve şantaj yolu ile seçmenlerimizin hür iradesi adeta gasp edildi” dedi.

Sandık başkanları, müşahitler ve sandık görevlilerinin görevlerini yapamayacak kadar antidemokratik baskılara maruz kaldığını vurgulayan Şabu, vatandaşların huzur ve güven ortamından mahrum bir seçim atmosferi yaşamak zorunda kaldığını kaydetti. Van’ın ve Van halkının bunu hak etmediğini ifade eden Şabu, “Halkımıza dayatılan bu anlayış insanı utandırıyor. Medeni dünyaya karşı büyük bir demokrasi ayıbı olarak tarihe geçiyor. Bu manzarayı halkımıza reva görenlerin kendilerini bir kez daha gözden geçirmeleri gerekir. Zira bu anlayış halkımızın içine sinmediği gibi onların da vicdanlarında rahatsızlık oluşturduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
İnsanların geçmişte yaşadıkları baskı ve zulmü gerekçe göstererek siyaset yapanların aynı zihniyetin bir başka versiyonunu halka nasıl izah edeceklerini merak ettiğini anlatan Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, demokrasinin üzerindeki bu gölgenin son bulmasının halkın ortak temennisi olduğunu dile getirdi. Şabu, “İnşallah bundan böyle ilimizde de medeni dünyanın sahip olduğu demokratik hoşgörü ve hür iradenin sandığa yansıdığı bir seçime kavuşması dileğiyle bize oy veren ve vermeyen tüm Tuşba halkımıza, seçmenimize saygılarımı sunuyorum. Tuşba Belediyemizin halkımıza hayırlı hizmetler üretmesini diliyorum” şeklinde konuştu.