AK Parti'li Orhan'dan İHD'ye Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Oslo, Silvan ve Habur gibi toplumun hassasiyetlerini kaşıyan ve Başbakan'ın elini zorlaştıran olumsuzluklara rağmen son sürecin başlatılmasının kolay olmadığını söyledi.

VAN 25.02.2013 20:15:45 0
AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Oslo, Silvan ve Habur gibi toplumun hassasiyetlerini kaşıyan ve Başbakan'ın elini zorlaştıran olumsuzluklara rağmen son sürecin başlatılmasının kolay olmadığını söyledi.

Milletvekili Gülşen Orhan, beraberindeki partililerle İnsan Hakları Derneği (İHD) Van şubesini ziyaret etti. Orhan, İHDVan Şube Başkanı Ömer Işık ve yönetimi ile bir araya gelerek genel görüşmelerin yanında son süreç üzerinde karşılıklı görüştüler. Bölgede yaşanan gelişmeleri ve sorunları sürekli rapor halinde basın ve genel merkezleriyle paylaştıklarını ifade eden Ömer Işık, insan haklarını savunma ve dile getirme ekseninde herhangi bir siyasi hareketin güdümünde olmadıklarını söyledi. Barış sürecini önemle takip ettiklerini dile getiren Işık, süreci desteklediklerini ve bu noktada halkın beklentilerinin açık olduğunu kaydetti. Işık, operasyonları, haksız tutuklamaları, haksız muameleleri ve ayrımcılığı tasvip etmediklerini dile getirdi.

Milletvekili Gülşen Orhan ise, Başbakan'ın ve AK Parti hükümetinin Türkiye'nin normalleşmesi ve yanlışların düzeltilmesi için bugüne kadar verdiği çabadan ve samimiyetten kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi. Oslo, Silvan ve Habur gibi toplumun hassasiyetlerini kaşıyan ve Başbakan'ın elini zorlaştıran olumsuzluklara rağmen son sürecin başlatılmasının kolay olmadığını ifade eden Orhan, Başbakan'ın yıllardır çok ciddi manada emek verdiğini ve bunun da asla heba edilmemesi gerektiğini belirtti. Orhan, "Çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesi için tüm rol sahiplerinin yanında bölge halkının tavır ve mesajlarının sorumluluk bilincinde olması gerekir. İstismara izin verilmemesi ve herkesin birbirini örgütleyerek dil ve tavır aksanlarına dikkat etmeleri gerekir" dedi.

İHD'nin bu konudaki hassasiyetinden ve pozitif rolünden emin olduklarını ve bundan sonraki süreçte diyalogu daha çok güçlendireceklerini ifade eden Orhan, bu noktada her zaman paylaşıma açık olduklarını kaydetti. - Van