Ak Partili Gülaçar’dan STK’ların çağrısına eleştiri

119 Sivil Toplum Kuruluşu’nun ortak açıklamasını eleştiren Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar: “Basın açıklamasında tarafları sükûnete, sağduyuya davet ediyoruz diyorlar. Bu ifade yanlış bir ifaded

VAN 22.03.2014 22:17:05 0
Ak Partili Gülaçar’dan STK’ların çağrısına eleştiri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Rıdvan CAN

Ak Parti’den belediye meclis üyeliği aday adayı başvurusunda bulunan ancak adaylık listesinde kendisine yer verilmeyen Mahmut Ekinci, yaklaşan seçim öncesi Ak Parti teşkilatı ve başkan adaylarına Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’nda moral kahvaltısı verdi.

Kahvaltıya Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, İpekyolu Belediye Başkan adayı Abdulmenaf Keyifli, Tuşba Belediye Başkan Adayı Fevzi Özgökçe ve Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve Ak Parti teşkilatı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar kahvaltıda yaptığı açıklamada Mahmut Ekinci’ye teşekkür ederek, “Mahmut kardeşimiz diğer adayları gibi aday olup ancak kendilerine yer verilmeyen arkadaşlarımız için fevkalade bir örnek teşkil etmiştir” dedi.

“Ak Parti’nin Van’daki oyu yüzde 70’tir”

Seçim sürecini değerlendiren Gülaçar, “Basınla ilk kahvaltımızda hatırlarsanız o zaman mevcut BDP’li belediye başkanının yüzde 70 gibi bir oyumuz var gibi bir ifadesi vardı. O gün benim adaylığım belirlenmişti. Adaylığım kesinleştiği o gün bizde sahaya çıktık. Esnafa inip toplantı ve mahalle mitinglerine katılınca halkımızın yüzde 70’inin Ak Partili olduğunu gördük. Ama vatandaşlarımız bir şekilde baskı ve şiddetle korkutularak sindirilmişler. İnsanlarımız can güvenlikleri nedeniyle maalesef kendilerini siyasi olarak ifade edemiyorlar. Bu günde samimi ifadem odur. Baskının şiddettin olmadığı bir ortamda Ak Parti’nin Van’daki oyu yüzde 70’tir. Bu İnsanların özgür iradelerine ket vurulmazsa bu oran sandığa yansır’’ dedi.

“Gençler ön yargılı ve saldırgan”

Van’da sivil toplum kurluşlarının önemine değinen Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar STK’lar değerlerimizdir. Huzurun sağlanması noktasında STK’ların ciddi bir taraf olacağını düşünüyoruz’’ dedi.

Gülaçar, “ Gerilim siyaseti ile bilhassa karşı taraf gençlerini çok fazla tahrik ediyor. Bu ruh hali gençleri tehlikeli siyaset anlayışına sürüklüyor. Allah korusun. Gençler inanılmaz, anlaşılmaz bir ön yargı ve bakış açısına sahipler. Gençlere bizleri düşman, hain olarak gösteriyorlar. Bu anlayış o masum gençlerin kanaatlerini de değiştirmiş. Bu çok tehlikeli bir süreçtir. Burada sağduyunun hâkim olması lazım. Önceki akşam bıçaklanan o iki gençten birisinin ameliyata alındığını duydum. Şimdi ölümlü bir hadise olursa kim hesap verecek? Bundan birkaç gün önce de Zeki Karakuş kardeşimiz çok şiddetli bir şekilde, acımasızca darp edildi. Altını çiziyorum bu süreç doğru bir süreç değil, aklı selim sağduyu burada mutlaka hakim olmalı” dedi.

“Bu süreç inanılmaz tehlikeli bir süreçtir”

Sivil toplum kuruluşlarının ortak açıklamasını eleştiren Gülaçar” Van TSO’nun öncülüğünde 119 STK ortak açıklama yaparak partilere sağduyu çağrısı yaptı. Basın açıklamasında tarafları sükûnete davet ediyoruz, tarafları sağduyuya davet ediyoruz diyorlar. Bu ifade yanlış bir ifadedir. Bu ortaya konuşmaktır. Dobra dobra şiddeti kullanan, şiddet dilini kullanan, şiddeti tırmandırmaya çalışanlara açık bir uyarı olmalıydı. Ben bu noktada STK’larımızın böyle bir sağduyu açıklamasının kesinlikle ciddiye alınacağını biliyorum. Bu memleketin nabzını tutan STK’larımız bizim önemli değerlerimizdir. Onların da huzur noktasında ciddi anlamda taraf olacağını düşünüyoruz. Herkesi uyarıyorum bu süreç inanılmaz boyutta tehlikeli bir süreçtir. Biz bu işin tarafı olan kesimleri gerilim ortamından çıkarak daha dikkatli bir siyaset yapmalarını tavsiye ediyoruz’’ dedi.

“50 yılımız heba olacak”

Kahvaltıda bir konuşma yapan Tuşba Belediye başkan adayı Fevzi Özgökçe, “ Türkiye eski Türkiye değil, hiç kimse hiçbir şeyden çekinmesin, hamd olsun tüm tedbirler alınmıştır. Herkes rahatlıkla sandık başına giderek elini vicdanına bıraktıktan sonra oyunu kullansın. Adil bir şekilde sandıkta ne çıkarsa başımız gözümüz üstüne diyoruz ama birileri bunu farklı şekilde bir yerlere çekerlerse bu işin altında kalırlar. Herkes kendi projeleriyle ortaya çıksın. Bakın 9 gün kaldı halen bir projeden ses yok seda yok. Bu ne demektir? Bu memlekete bir katkıları olanlar varsa bir şekilde ortaya çıksınlar. Huzura, barışa da katkıları varsa söylesinler. Büyük Şehir Belediye Başkan adayımız Osman Nuri Gülaçar’ın da belirttiği gibi yüzde 70 oy huzurun göstergesidir. Önemli olan Van’ın kazanmasıdır. Aksi takdirde 50 yılımız heba olacaktır. Van’ın bunun bilincinde olması lazımdır Vatandaşımız bu sağduyusunu sandığa yansıtacaktır ’’ dedi.

“Gölge Düşürmeye çalışıyorlar”

İpekyolu İlçe Belediye Başkan adayı Abdulmenaf Keyifli “Maalesef seçim çalışmalarımıza gölge düşürülmeye çalışılıyor. Ama bunun beyhude olduğunu bilsinler. İnsanlar her şeyi izliyor artık herkes her şeyin farkında. Bizim hayallerimize dahi ulaşamıyorlar. Biz hayal ediyoruz ama hayallerimizi de gerçekleştiriyoruz bunun ispatı da hükümetimizin 2002’den buyana hayal ettiklerini gerçekleştirmiş olmasıdır. Bizde evet bu projeleri hayal ediyoruz’’ dedi.