Ak Partili Aras: “Hiç Kimse Oy Avcılığına Çıkmasın“

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, deprem sonrasında 29 bin 500 vatandaşa yardım elini uzatmış olan bir iktidarın 250 insanı da siyasi malzeme olarak muhaliflere bırakmayacağını belirterek, 'Kimse oy avcıl?

VAN 14.09.2013 00:52:39 0
Ak Partili Aras: “Hiç Kimse Oy Avcılığına Çıkmasın“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, deprem sonrasında 29 bin 500 vatandaşa yardım elini uzatmış olan bir iktidarın 250 insanı da siyasi malzeme olarak muhaliflere bırakmayacağını belirterek, "Kimse oy avcılığına çıkmasın" dedi.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, parti binasının tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda parti binasının tanıtımını yapan Başkan Aras, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Açıklamalarında barış sürecinin bölgeye kattığı olumlu havanın bozulmaması için herkesin elini değil, ruhunu taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Aras, bazı siyasi partilerin konteynırlarda kalan vatandaşları siyasi malzeme olarak kullandığını söyledi. Konteynırlarda kalan 234 vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade eden Aras, "29 bin 500 konteynırlardan geriye sadece 234 vatandaşımız kalmıştır. Maalesef siyasi muhaliflerimiz bunun üzerinde çok ciddi anlamda siyaset yaptılar. Açlık grevlerine katıldılar. Bununla iktidarımızı vurdular, hükümetimizi vurdular. Ancak bunun siyasi malzeme olmaması ve bu vatandaşlarımıza da bir çare bulunması için valimizle görüştük. Kendileri de bize bu konuda bir çalışmalarının olduğunu söyledi. Bu çalışmalarda inşallah birkaç gün içerisinde şekillenecek. Çalışmalar doğrultusunda bu vatandaşlarımızdan sigortası olan ve bir yerde çalışanlar bir şekilde yollarına bakacaklar. Geriye kalanların bir kısmına İş-Kur vasıtasıyla iş bulunacak, bir kısmına belki kira yardımı yapılacak, bir kısmı da şu anda yapımı devam eden 1+1 konutlara yerleştirilecektir. Ama maalesef bu 29 bin 500 konteynırın evirmesi çevirmesi, getirilip götürülmesi hiç kimse tarafından takdire şayan olarak görülmedi. Hatta bazı siyasi parti yetkilileri, sanki hiçbir şey yapılmamış gibi, sanki devlet bunları kendi haline bırakmış gibi bunlarla beraber oturdu, açlık grevine katıldı. Hiç kimse oy avcılığına çıkmasın. 29 bin 500 vatandaşa yardım elini uzatmış olan bir iktidar 250 insanı da siyasi malzeme olarak muhaliflere bırakmayacaktır. Bunlara bir şekilde imkanlar dahilinde yardımlar yapılacaktır" şeklinde konuştu. - Van

SPden-Saglik-Calisanlarina-Yapilan-Saldiriya-Kinama- Van Haberleri