Ak Parti'den Kaya'ya cevap!

BDP, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın AK Partililer ile ilgili iddialarına ve sert sözlerine twitter üzerinden cevap verdi.

VAN 5.01.2014 16:43:19 0
Ak Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'da yerel seçim yaklaştıkça tansiyon da yükselmeye devam ediyor. Büyükşehir adaylarının meydanlara çıktığı şu günlerde sert ifadeler kullanılmaya başlandı bile. Bu tartışmaların ilki Ak Parti kanadının Van Belediyesi'nin 780 trilyon borcu olduğu iddiası ile başlamış AK Partili meclis üyelerinin iddiaları ile devam etmişti. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde suskunluğunu bozan BDP'li Bekir Kaya ise bu iddialara sert ifadelerle cevap vermiş ve AK Parti'yi yolsuzluklar üzerinden adeta topa tutmuştu. Ak Partililere karşı; "Ruyê Wan buye çermê gamêş" ifadelerini kullanan ve AK Parti ile ilgili yolsuzluk belgelerini açıklayacağını söyleyen Kaya'ya AK Parti'den cevap gecikmedi. Sosyal medya sitesi twitter üzerinden Bekir Kaya'ya sert sözler kullanan Ak Parti kanadı yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

İŞTE AK PARTİ'NİN KAYA'YA CEVABI:

"Daha önce Van’ın susuzluğunu dilegetirdiğimizde çirkin hakaretlerde bulunarak karşılık veren Bekir Kaya,bu kez belediyenin borçlarını sorduğumuzda ise daha beter ayardan çıkarak, yine AK Partiyi hedef alarak ‘“Ruyê wan buye çermê gamêş” yani “yüzleri Camış derisi olmuş” diyen Bekir Kaya, edep koridorundan geçmediği için avukat olmuş ne yazar, başkan olmuş ne yazar! Biz o zatın seviyesizliğiyle boy ölçüşemeyz."

"BU SAT UYURKEN YATIRIMLARI CAMIŞ YÜZLÜ AK PARTİ YAPTI..."

"Herhalde seçimin yaklaşmasından ötürü asfalttan öteye icraat elinin boş olduğunu bilen bu zatın basiretsiz ve saldırgan halleri doğal olarak hesap zamanının gelmiş olmasındandır.Şeytan azapta gerek. Nitekim bu zat, bu memleketi asfaltla avuturken,camış yüzlü dediği AK Partililer, onun yapması gereken işleri yaptı. Bu zat uyurken, memlekete 50 yıl yetecek suyu 143 milyon liraya erişen yatırımla camış yüzlü dediği AK Parti getirdi. Yine bu zat uyurken, camış yüzlü dediği AK Partililer, şehir içindeki miyadı geçmiş su hatlarını 15 trilyonluk yatırımla yeniledi. 5 milyon liraya imar planını revize etti. Deprem sonrası belediyeye nakdi yardım desteğinde bulundu 40 km şehir içi belediye sınırlarında asflat yaptı. Sahil yolu projesini yaptı. Kısacası bu zat, camış yüzlü dediği AK Partililer kadar çalışmış olsaydı, şimdi Van daha ileriye gitmiş olacaktı. Lakin bu zat, sorun yumağına dönüştürdüğü Van’a bir adet otopark dahi yapamadı."

"HAYDİ AÇIKLA"

"İcraat eli boş olan bu zat, şimdi diyor ki AK Partili birileri sözde kendisine bir dosya vermişte içinde yolsuzluklar varmış! Madem öyle  halde neden açıklamıyorsun! Neyi bekliyorsun! Ortada bir haramzadelik varsa o halde buyur erdemli bir şekilde açıklaki hep birlikte adalete teslim edelim.Siz kimi korkutuyorsunuz! Hodri meydan! Geçen dönem gura gur ederek 180 trilyon yolsuzluk var dediniz hani sonuç? Nitekim bu zat, göreve geldikten sonra gece gündüz iştahla Yenigün dönemi defterlerini didik didik etmedi mi? Aylar sonra basının huzurnda ‘Yenigün döneminde herhangi bir yolsuzluğa rastlamadık’ demedi mi? Peki şimdi ne oldu da aynı masalları tekrar okumaya başladı. Şimdi yeniden diyor ki, “Mavi kentteki 52 milyon liralık yolsuzluğu açıklayacağım” Sen 5 yıldır ha açıklayacağım, ha açıklayacağım diye diye millette boş sözler savurmaktan bıkmadın mı! haydi açıklasana! 5 yıldır açıklayacam deyip te bir türlü açıklayamadığın mevzu nedir?"

"HODRİ MEYDAN"

Sen kendi ağzından çıkan beyanınla “yolsuzluğa rastlamadık” dediğinde kendinde değilmiydin! bu ne perhiz bu ne lahana! Sanıyorsun ki, 5 sene önceki çamurların tekrar iz mi verecek! O malzemeleri mi kullanacaksın! Biz seni yine o boş malzemelerinle baş başa bırakıyoruz.  Ama unutma ki, 5 sene önceki hikaye ile kendi döneminin üstünü örtecek politikayı kimsein yiyeceğini sanma. Bu boş oyunu kimse yemez! Hesap verme günü senindir! Bu nedenle dönemini şaşırıp topu Yenigün’e atma.O maç 5 sene önce bitti.Şimdi sahada Yenigün değil, sen varsın. Sen kendi döneminden söz et! Mesela 780 trilyonu açıkla! Mesela temizlik ihalesini neden sürekli Diyarbakır’a verip, 21 plakalı araçlarla bu işi yaptırıyorsun. Temizlik firmasının sahibi kim! önce bunları açıkla ki,diğer soracaklarımıza sıra gelsin. Buyur Hodri meydan!

KAYA AK PARTİLİLER İÇİN NE DEMİŞTİ?

 


Öz yönetimle özgür kimliğe” sloganı ile seçim çalışmalarına devam eden BDP, Van İlçe Eş Başkanlarını tanıtmaya devam ediyor. Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu’nda düzenlenen tanıtım törenine binlerce kişi katıldı. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, “Bu borçtan bahseden, farklı şeyleri dile getirenlere ve 5 yılın kayıp olduğunu söyleyenlerden utanma beklemiyoruz. Kürtçe bir söz var. “Ruyê wan buye çermê gamêş” onların yüzleri Camış derisi olmuş. Bunların yüzünde utanma ve kızarma olmaz.” dedi. Kaya, “Biz hırsızları rakip olarak görmeyiz, ancak onlarla mücadele ederiz” dedi.

“Öz yönetimle özgür kimliğe” sloganı ile seçim çalışmalarına devam eden BDP, Van’da adaylarını halkla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce Tuşba, Edremit, Gevaş’ta halk buluşması gerçekleştiren BDP, bu kez de kentin en büyük ilçesi olan İpekyolu adayı olan Aygül Bidav’ı halkla buluşturdu. BDP İl binası önünde toplanan binlerce kişi BDP bayrakları ve sloganlarla BDP İpekyolu ilçe binası önüne geldi. Yürüyüşe Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP İl Eş Başkanı Musa İtah, Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezehat Ergüneş, BDP İpekyolu Eşbaşkan Adayı Aygül Bidav, BDP İl İlçe yöneticileri ve Eşbaşkan adayları ile binlerce kişi katıldı.

 

Bidav: Biz bu seçimle halkımızı da önderliğimizi de özgürleştireceğiz

İpekyolu ilçesinde düzenlenen bir dakikalık saygı duruşunun ardından BDP İpekyolu İlçe Başkanı Ahmet Enterili kısa bir konuşma yaptı. Ardından konuşan BDP İpekyolu Eşbaşkan Adayı Aygül Bidav, Van’ın tarihi bir kent olduğunu ve kendilerini tarihi bir görev verildiğini söyledi. Halkla birlikte belediyeyi kurup yöneteceklerini aktaran Bidav, “Biz ayakkabı kutularını doldurmak için değil, halkımıza hizmet etmek için buraya geldik. Biz tüm belediyeleri alacağız. Onların elindeki belediyeleri de alarak, halkımızın belediye haline getireceğiz. Biz bu seçimle halkımızı da önderliğimizi de özgürleştireceğiz” dedi.

 

Kaya: Halka layık olacağımızın sözünü veriyoruz

Daha sonra “Bekir Başkan’ sloganları ile konuşmaya başlayan Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya, halka katılımından dolayı teşekkür ederek, tekrar aday gösterildiği için partiye, halka ve destekleyen herkese teşekkür etti. Halka layık olacaklarının sözünü ilk günden tekrar vermek istediğini söyleyen Kaya, “Tüm şehitlerimize, değerlerimize, cezaevlerinde direnen yoldaşlarımıza minnet duygularımı sunuyorum. Tüm ilçelerimizde büyük bir coşku bekliyoruz ancak en büyük coşkuyu elbette İpekyolu ilçemizde bekliyoruz. Adayımız yaşamın tüm alanlarında Kürtlerin özgürlüğü için mücadele etti. Kürdistan dağlarında mücadele etti, barış elçisi olarak geldi yine zindanlarda mücadele etti. Şimdi de burada bu mücadeleyi devam etmek için aday oldu. Tüm halkımızın bu bilinçle yaklaşmalarını istiyoruz” dedi.

Kaya: Siyasette ilkesi ve etiği olmayanın işi iftira ve yalandır

Seçim dönemlerinde herkesin kendi zihniyet ve felsefesine göre konuşmalar yaptığını söyleyen Kaya, kendilerinin hiçbir zaman yapamayacakları şeyler için söz vermeyecekleri ancak karşılarında ki zihniyetin yalan ve iftiralarla bu süreci götürmeye çalıştığını söyledi.  Bu zihniyete cevap bile vermeye gereği duymadıklarını ancak bazı şeylerin de açıklanması gerektiğini söyleyen Kaya, kendilerine cevap değil, halkı aydınlatmak için bazı noktalara değinmenin doğru olacağını söyledi. Kaya, “Siyasette ilkesi ve etiği olmayanın işi iftira ve yalandır. Hırsız bir zihniyete sahip olanların söyleyecekleri yalan ve iftiradan öteye gitmez. Son iki aydır isimlerini zikretmek istemediğimiz bazı kişiler, müthiş bir iftara kampanyası başlattılar. Halkımız 5 yıl öncesi ve bugüne rahatlıkla mukayese edebilirler. Bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz. 5 yıl önce bu kentte arsenik su sorunu da vardı. Bu sokakların durumu da ortaydı. Usulsüz ihaleler de vardı. Rant da vardı. Ne mutlu bize ki, biz bugün Van halkının karşısına başı dik ve alnı açık olarak çıkabiliyoruz. Bunlar şüphesiz bizim temel görevimizidir. Şiarımız öz yönetimlerle özgür kimliğe paradigmasıdır. Çalışmamızda bu eksende olmak zorundadır. Birileri şöyle yada böyle değerlendirecek diye çalışmıyoruz. Bu halka kendimizi borçlu hissettiğimiz ve inandığımız için çalışıyoruz. Bundan sonra iki katı daha fazla çalışacağız. Çoğulcu bir yönetimle ve felsefe ile yeniden çalışmaya başlayacağız. Halkımıza söz veriyoruz iki katı daha fazla çalışacağız ve sizlere hizmet edeceğiz” dedi.


Bu seçimin sadece belediyeler ve meclisleri kazanmak için olmadığını söyleyen Kaya, bu seçimleri ezici bir çoğunlukla almak zorunda olduklarını belirtti. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 2013 yılında başlattığı sürecin nihai ve hayırlı bir sonuca ulaşması açısından bu seçimin hayati olduğunu söyleyen Kaya, “Bizim bu seçimde her zamankinden daha fazla çalışmamız gerekiyor. Mahalle mahalle, ev ev, sokak sokak bizim bu süreci halkımıza anlatmamız gerekiyor ve anlatacağız da” dedi.

Kaya’dan AKP’lilere: “Ruyê wan buye çermê gamêş”

Bu ayakkabı kutularını dolarla dolduranların Van Belediyesi’nin borçlarından söz ettiklerini aktaran Kaya, “Onlar istedi diye biz açıklamayacağız. Biz bu halka söz verdiğimiz için açıklayacağız. Her yıl da mali tablomuzu internet sitemizde yayınladık. Basına deklare ettik. Kuruşu kuruşuna 2009 yılından bugüne kadar ne harcama yapmış isek, onları açıklayacağız. Bu borçtan bahseden ve farklı şeyleri dile getirenlere ve 5 yılın kayıp olduğunu söyleyenlerden utanma beklemiyoruz. Kürtçe bir söz var. ‘“Ruyê wan buye çermê gamêş” onların da yüzleri Camış derisi olmuşsa bunlarda utanma ve kızarma olmaz. Biz bu halka söz verdiğimiz için belgelerle bunları ortaya koyacağız” dedi.

 

Bekir Kaya: biz hırsızları rakip olarak görmeyiz, onlarla mücadele ederiz

Bunları açıkladıklarını 2004-2009 yıllarının muhasebesini de elbette yapacaklarını söyleyen Kaya, “Ne satılmış? Nereden krediler alınmış ve ödenmemiş? Belediyenin parası nasıl çarçur edilmiş? Uluslar arası hibeler nerden gelmiş ve nasıl çarçur edilmiş? Mavi Kent’te 52 Milyon TL nasıl usulsüzce harcanmış? AKP’li bir belediye meclis üyesinin 5 ayrı yerden nasıl maaş aldığını da açıklayacağız. Biz bunların hepsini teker teker açıklayacağız. Bizim derdimiz sadece bunlar değil” dedi.  AKP adayının ‘Biz Bekir Kaya’yı rakip görmüyoruz’ açıklamasına isim vermeden değinen Kaya, “Bu zihniyet çıkmış BDP ve Bekir Kaya’yı kendimize rakip görmüyoruz” diyorlar. Sizi rakip gören kim? Biz hırsızlarla rekabet etmeyiz ancak mücadele ederiz ve ancak onların hortumlarını keseriz. Biz hırsızlara rakip olmayız. Rojava’da Kürtleri katleden çetelere lojistik destek sağlayanları biz kendimize nasıl rakip olarak görebiliriz? Biz o katillere destek verenleri nasıl kendimize rakip olarak görebiliriz? Biz bu hırsızları, bu rantçıları teşhir ettik. Eski belediye başkanı dahil şuan da birçok kişinin mallarına mahkeme tarafından itiyatlı tedbir konulmuş. Eğer adalet bağımsız olduğunu düşünüyor ise, bizim açtığımız bu davaların gereğini sonuna kadar yapar” dedi.


Kaya: 3 ay önce AKP’nin yolsuzluk belgelerini bize gönderenler, bugün AKP’den aday olmuşlar


5 yılı kayıp olarak niteleyen bir zihniyetin olduğunu söyleyen Kaya, Belediyeden nemalananlar için, hortumcular, hırsızlar ve halkın değerlerini ceplerine indirenler için 5 yılın kayıp olduğunu ancak Van halkı için bu 5 yılın bir kazanç olduğunu söyledi. Kaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Özellikle 2 aydır AKP’den bir adaylık kapmak için şahsıma bir saldırı başlatmışlar. Ama bunu söyleyeyim onlar çok da kayda değer kişiler değil. 3 ay önce bu insanlar AKP’de kimin nasıl yolsuzluklar yaptığının belgelerini bize gönderdiler. Biz onları da teker teker yayınlayacağız. 3 ay önce bize bu yolsuzluk belgelerini gönderenler şimdi de AKP’den belediye başkanı yada meclis üyesi olmak için bize saldırıyorlar. Şimdi soruyorum, 3 ay önce milletvekilleriniz, parti yöneticilerinizin yaptığı yolsuzlukları bize belgeleri ile gönderenlerin isimlerini açıklarsak ne diyeceksiniz? İnanın hepsinin belgeleri elimizde mevcuttur”

Üçer’den Cuma çağrısı

Son olarak konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, AKP’nin ayakkabı kutularının bulunmasının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen bir sonucun çıkmadığını söyleyerek, “En büyük günahlardan biri kul hakkıdır. Allah diyor ki, ne ile gelirsen gel kul hakkı ile gelme, ayakkabı kutuları ile gelme. Peki, babam imamdı, dedem imamdı deyip ihaleden ihaleye koşanlar şimdi Bekir Kaya’ya iftira atıp yalan söylemeye utanmıyorlar mı? İhaleden ihaleye koşanlar Bekir Kaya’ya çamur atmaktan utanmıyorlar mı? İslamiyet’te ki en büyük günahlardan biri iftira, yalan ve hırsızlıktır. Cuma namazında anlatılması gerekenler bu ülkede yaşanan hırsızlıklar olması gerekirken, güya köklü bir aileden geldiğini söyleyen ve imam olduğunu söyleyen kişi kalkıp Bekir Kaya’ya çamur atmaya utanmıyor mu? Biz onu da Allah’a ve bu halka havale ediyoruz” dedi. Üçer, Cuma namazında tüm halkın Kürdistan’ın, Öcalan’ın özgürleşmesi için, zindanların boşalması için, BDP kazansın, Bekir Kaya kazansın, Aygül Bidav kazansın, KCK kazansın, akan kan dursun, zulümler dursun, barış olsun diye dua etmesini istedi.