Ak Partiden HDPye Ziyaret

Van’da, seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden AK Parti milletvekili adayları, Halkların Demokratik Partisi’ni ziyaret ederek başarılar diledi.

VAN 4.05.2015 17:21:52 0
Ak Partiden HDPye Ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti Van milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Faruk Alpaslan, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ, Hamdullah Şevli ve Nizamettin Ağar, teşkilat üyeleriyle seçim çalışmaları kapsamında il merkezindeki esnafı ziyaret ederek karanfil verdi.

 

 

İki grup halinde yapılan ziyaret  esnasında Burhan Kayatürk, Özge Burak Değer, Hamdullah Şevli ve Nizamettin Ağar’ın içerisinde bulunduğu heyet, Beşyol’daki Rus Pazarı önünde bir grup tarafından protesto edildi. Polisin gruba müdahalesi olayların büyümesine engel olurken, adaylar sağduyulu bir şekilde ziyaretlerine devam etti.

 


  AK Parti heyeti, daha sonra Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ait seçim bürosunu ziyaret etti. Ak Parti adaylarını gören HDP seçim ofisinde oturan vatandaşlar bu tablo karşısında gelen Ak parti adaylarını alkışladılar. Bu ilgi karşısında Ak Parti adayları bir süre HDP seçim ofisinde vandatandaşla oturup sohbet ettiler.HDP’lilere başarılar dileyen AK Parti heyeti, ardından Cumhuriyet Caddesindeki esnafı ziyaret etti.

 


Esnaf ziyaretlerinin bitiminde bir açıklama yapan AK Parti Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, esnaf ve halkın kendilerine büyük bir teveccühü olduğunu belirterek, gittikleri her yerde insanların kendilerini sevgi ve saygı içerisinde karşıladığını söyledi.

 

 

 

Caddedeki insanların ve esnafın AK Partili olduğunu ifade eden Kayatürk,

"Aralarında 'zaman zaman ben oyumu HDP'ye, CHP'ye, MHP'ye veririm ama iyi ki de geldiniz' diyenler oldu.

Burada esnaf çok iyi biliyor ki eğer bir problem varsa, bu problemi çözecek tek parti AK Parti. Bütün partilerin bu manada artık esnafı düşünmesi lazım, hizmeti düşünmesi lazım" dedi.

 

 


  Esnaf ziyaretleri sırasında HDP'yi ziyaret ettiklerine değinen Kayatürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonra HDP seçim bürolarını ve parti teşkilatlarını da yolumuzun üstünde ise ziyaret etmek isteriz. Bugün gittik kendileri ile tokalaştık. İçeride olan insanlar bizleri alkışladı. Yani bu centilmenlik, bu barış vurgusu, halkın istediği bir şeydir. HDP’li yöneticiler de iyi düşünmeli. Özellikle HDP'nin şiddet, nefret, kin ve baskı söylemelerinden uzak durması lazım. Bu siyaset için, bölge için, hele hele Van için doğru bir adımdır. Biz bunu başaracağız." 

 


 

Esnaf ziyareti sırasında kendilerine yapılan protestoyu da normal karşıladıklarını ifade eden Kayatürk, "Biz hiç bir yere polisle gitmek istemiyoruz. Ben ve milletvekili adaylarımız halkın arasında çok rahat bir şekilde koruma olmadan, polis olmadan her yere gitmek istiyoruz ama bizi de öbür partilileri de güvenlik güçleri korumak zorunda. Vatandaşların güvenliği devletten sorulur. Ben bugüne kadar ne güvenlik için, ne koruma için bir müracaatta bulunmadım. Güvenlik görevlileri ortadaki atmosferi görünce böyle bir şeye ihtiyaç duyuyor. Biz on binlerce insanla görüştük. On binlerce insanla görüştüğünüz zaman on kişinin de bu şekilde bir protesto yapma hakkı vardır" şeklinde konuştu.