AK Parti'den BDP'li Kaya'ya Ziyaret

AK Parti Van İl Başkanı Aras, beraberindeki partililerle BDP Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

VAN 5.04.2013 15:41:50 0
AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki partililerle Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Van İl Yönetimi, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki İl Genel Meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın, gençlik ve merkez ilçe yönetimi üyeleri ile Kaya'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, artık böylesi bir durumun yaşamamasını diledi. Seçilmiş olan insanların bu şekilde tutuklanmamaları gerektiğini söyleyen Aras, "İlk günde, bugün de bu tür tutuklanmaların olmaması gerektiğini söylemiştik. Hassas olan böylesi bir bölge, bu tür durumlar, sosyal felaketlere dönebiliyor. Ama maalesef Türkiye'de bu tür hadiseler yaşanıyor" dedi.

Bu süreçte birlik ve beraberliği daha çok önemsediklerini aktaran Aras, mazinin bir kenara bırakılarak ümitli bir geleceğe artık bakmak istediklerini söyledi. Bu sürecin kamuoyu tarafından ciddi bir şekilde takip edildiğini ve büyük bir takdir topladığını aktaran Aras, "Bütün sivil toplum örgütleri her alanda, her yerde ciddi anlamda destek vermektedirler. Bu sürecin sekteye uğratılmadan kemale ermesi bizim de temennimizdir. Bize düşen fiili olarak bu sürece destek vermektir. Bunu sekteye uğratmak isteyenler muhakkak olacaktır. Buna engel olmak gerekir. Bu işi sekteye uğratmak isteyenlerin bir endişesi yoktur. Bu dağlarda evlatları yanmıyor, bu ovalarda canları gitmiyor. Dolayısıyla bu acıyı en fazla çeken bizleriz, sizlersiniz ve bölge halkıdır" diye konuştu.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, ziyaretlerinden dolayı Aras'a teşekkür etti. Toplumsal bir sorunun ne adli bürokraside ne idari bürokraside çözülemeyeceğini aktaran Kaya, soruna dahil olmak ve sorunu çözmenin bu iki erkin işi olmadığını söyledi. Sorunları çözecek merciinin siyasi merciler olduğunu ifade eden Kaya, "Bu sorunu çözecek olan halkın seçtiği insanlardır, yani parlamentodur. Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar yanlış uygulamalardan dolayı çok acılar yaşandı ve yaşatıldı. Sadece Kürtlere değil Türkiye'de yaşayan tüm halklara bu acılar yaşatıldı. Ama biz bu süreçten mutlu ve umutluyuz. Süreci takip ediyor ve içinde yer alıyoruz" diye konuştu.

Temel amacın bu süreci başarıya ulaştırmak olduğunun altını çizen Kaya, "Barış süreci başlamış. Tabi ki geçmişte yaşananlar bu sürece engel değil, ama ders almamız gereken durumlar var. Bütün toplumun temennisi, bu sürecin nihai sonuca erişmesidir. Burada tuzu kuru olanın, yüreği yanmamış, acı çekmemiş olanlar olabilir ya da gerçekten birileri bu sürecin ruhunu anlamamış olabilir. Bu sorunu çözmek çok kolay bir şey değildir, ama asıl merci olan siyaset işin içine, derinine inerse çözülmeyecek bir sorun da değildir. Bu iradeyi görmekten mutlu, umutluyuz. Toplumun yüzde 70-80'ni bu sürece destek veriyor. Umarım başka acılar yaşanmadan, başka canlar gitmeden en kısa sürede sonuçlanır, başarılı olunur. Özlenen, hayal edilen bir toplum yaşamına dönülür. Kuşkusuz bizim çok fazla geçmişi irdelememiz, kurcalamamız gerekiyor. Bireysel haksızlıklara uğramış olabiliriz, ama bu sürece destek vermemiz gerekiyor. Bu ülkede başbakanların idam edildiğini de biliyoruz, ama önemli olan bunların iyi bir şeylere vesile olabilmesidir. Umarım kısa sürede özlenen o ortama kavuşuruz" diye konuştu. - Van