AK PARTİ VAN'DA VE BÖLGEDE BİTECEK

Gazeteci Abdulhalim Almalı Tutku Radyo’da katıldığı programda ne demek istedi?

VAN 16.04.2014 11:29:15 0
AK PARTİ VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tutku Radyo’da Salih Geçken’in hazırlayıp sunduğu ‘Farklı Açıdan’ programına konuk olan A.Helim Almalı: ‘ Daha önceki yıllara göre kırılma yaşansa da daha önce baskı altında olduklarını söyleyenler bu gün halkı yapılan baskının aracı oldular. Zamanla yok olacağını düşünüyorum.

UZUN YILLAR SONRA VAN’DA İKİNCİ KEZ AYNI KİŞİ BAŞKAN SEÇİLDİ Van halkı uzun yıllar aradan sonra bir başkanı ikinci kez belediye başkanı olarak seçti. BDP’nin ev ev ziyaretleri, kişisel markajla yaklaşık 52 bin oyla BDP bir daha seçimi kazandılar. Ak Parti Türkiye’de birinci olmasına rağmen bölgede kaybetti.

KAYA BAŞARILI OLDUĞU İÇİN İKİNCİ KEZ SEÇİLMEDİ Mevcut belediye başkanı bir önceki dönem çok başarılı olduğu için kazanmadı. Başkana oy verenler daha önce yapılan hizmetten dolayı oy verilmedi. Bekir Kaya’ya oy verilmesinin sebebi İdelojik söylem ve etnisite ye dayalı yapıdan tercih edildi.

AK PARTİ VAN’DA HEP KAYBEDİYOR Referendum hariç Ak Parti Van’da dört dönemdir geriliyor. Erdoğan hükümetinin başarılı çalışmasına yerel yapılar ayak uyduramadı. Halka gidilmedi. Halk dinlenilmedi. Bölgemizde bir ev ziyareti bile çok önemseniyor. Başbakanda girilmedik ev sıkılmadık el kalmayacak demişti ama Van’da ne kadar hayata geçirilebildi.

HALK VAN’DA AK PARTİDEN İSTİFA ETMİŞ Son yazınızda halkın istifa edeceğine dair bir uyarınız var. Ama ben halkın istifa ettiğini düşünüyorum. Bakın iki günde bir bakan geldi. Bu kentte verilen önemi gösterir. Çünkü halkın kendilerinden uzaklaştırdılar.

AK PARTİ VEKİL SEÇİMİNDE HÜSRAN YAŞAR Şu ana kadar yapılan hatalar yapılmaya devam ederse bir sonraki milletvekili seçiminde Ak Partinin Van’da hüsran yaşatabilir. Bir iki vekil ancak çıkarabilirler.

AK PARTİ VAN’DA SİYASETEN YETERSİZDİR Bir insanın çok iyi olması, çok dürüst olması çok iyi siyasetçi yapmaz. Maalesef Ak Partinin Van’da il teşkilatının siyaseten yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bakın hüsran yaşadılar. Yetenekli kişilerin yolunu açmak için bu işi bırakmaları gerekmiyor mu? Kayıp üstüne kayıp yaşamalarına rağmen hala aynı yerde duruyorlar.

SANDIKLARINI KORUYAMADILAR Ak Partinin sandıklarını koruyamadıklarını biliyoruz. Buna rağmen seçim kaybını bir iki kişiye bağlamak doğru olmaz.

BU GİDİŞLE AK PARTİ BÖLGEDE BİTER Bakın hata üstüne hata yapılıyor. Parti il teşkilatı içinde onulmaz hatalar yapılıyor. Samimiyet küstürülüyor. Hak etmediği halde yer işgal edenler var. Bakın Ak Partinin 6 milletvekili vardı, BDP’nin 1 tane vekili vardı. 5’e iki oldu. Sonra 4’de dört oldu. Bu gün seçim olsun BDP 7 vekil çıkaracaktır. AK Parti 1 tane ancak çıkarır. Bu bitiş değil midir?

HÜDA PAR GELECEĞİN PARTİSİDİR Seçimden bir sonraki gün halka teşekkür eder hemen çalışmalarına başladılar. Halka yine gidecekler. Bunların bir misyon partisi olduğunu görüyoruz. Önümüzde birkaç seçimden sonra onlar varlıklarını kabul ettireceklerdir. Halkın teveccühünü kazanacaklar.