AK Parti Van Mitingi - TAMAMI VİDEO İZLE Erdoğan: Seçim gecesi gözüm Van’da olacak!

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vanlılarla buluştu. Ferit Melen Havalimanında karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsle Beşyol meydanına geçti. Yol güzergah

VAN 26.03.2019 18:34:48 0
AK Parti Van Mitingi - TAMAMI VİDEO  İZLE Erdoğan: Seçim gecesi gözüm Van’da olacak!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşyol Meydanında, AK Parti'nin düzenlediği mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde; “Van’ın bir yanı İskele, Bekledim belki yar gele, Uçan kuşlar gelmez ele, Kardeş bu Van’da bu Van’da. Doğusunda Erek dağı, Her tarafı üzüm bağı, Yiğitler kurmuş otağı, Kardeş bu Van’da bu Van’da. Gazizade derki ferman, Gelir gider bize yardan, Her derde bulunur derman, Kardeş bu Van’da bu Van’da.” şiirini okuyarak, “Van, biz de bugün derman bulmaya geldik sana Van.” dedi.
Erdoğan konuşmasında; “Her rengi ayrı, her mevsimi ayrı, her ilçesi, her köşesi ayrı güzel Van. Tarihiyle, kültürüyle, tabiatıyla, Gölü’yle, türküleriyle tüm dünyaya kucak açan Van. Özü bir, sözü bir, yüreği bir güzel insanların şehri Van. Bin yıldır bu milletin doğu sınırlarını bekleyen Van. Bir asır önce kendisini işgal eden düşmanı bağrından söküp atan Van. Terörden depreme kadar hangi felaketi yaşarsa her seferinde dimdik ayağa kalkan, ayağa kalkmayı başaran Van. Nice gönül sultanına ev sahipliği yapan Van’ı bugün ben de gönülden selamlıyorum. Bahçesaray’ı, Başkale’yi, Çaldıran’ı, Çatak’ı, Edremit’i, Erciş’i, Gevaş’ı, Gürpınar’ı, İpekyolu’nu, Muradiye’yi, Özalp’ı, Saray’ı, Tuşba’yı selamlıyorum. Şu meydandaki muhabbete bak, heyecana bak, elhamdülillah Van bugün bambaşka. Havalimanından buraya kadar cadde boyu Vanlı kardeşlerimin aşkını gördüm, heyecanını gördüm, coşkusunu gördüm, size yetişmek için de onlarla çok fazla çay sohbeti yapamadım. Sizle yapacağız, dönüşte de onlarla yapacağız inşallah. Şimdi bu meydandaki kardeşlik, bu meydandaki coşku bizim en büyük moral kaynağımızdır.” ifadelerini kullandı.

“VAN'LA ARAMIZA KİMSEYİ SOKMADIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingdeki konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Kardeşlerim; Van’la aramıza kimseyi sokmadık, sokmayız. Bizim aramızda kalpten kalbe giden yolu ancak yüreği bu şehir ve bu ülke için aşka çarpanlar görür. Birileri yıllarca milletimizin içine nifak sokmaya çalıştı, milleti kimi zaman sağcı-solcu, kimi zaman Alevi-Sünni, kimi zaman Türk-Kürt diyerek bölmeye, parçalamaya, birbiriyle kavga ettirmeye çalıştı, bu uğurda nice gençler toprağa düştü, nicelerinin hayatı karardı. Peki, sonuçta ne oldu? Sonuçta gördük ki, bunların hepsi de ülkemizin üzerinde hesapları olanların oyunlarından ibarettir. Van deprem yıkıntılarının altında inlerken bile bunlar kendi senaryolarını sahnelemenin peşindeydi. Biz devletin, Hükümetin, milletin tüm imkanlarını kullanarak Van’ı ayağa kaldırırken, bunlar da yapılan işleri engellemenin gayreti içindeydi, hatırlıyorsunuz değil mi o günleri? Ben depremin olduğu gece Erciş’e geldim, Van’a geldim. Bu terör örgütünün arkasında oldukları neredeydi? Onların böyle bir derdi var mıydı? Ama biz dertliydik. Az önce size “Aşk Hikayesi”ni dinlettim değil mi? Biz size aşıktık aşık, onun için bakanlarımla beraber buraya geldik. Ve kardeşlerim; bütün buradaki gayretimizle beraber Van’ı biz kendi haline bırakamazdık. Bundan 3-4 yıl önce yine benzeri işlere kalkıştılar, mahallelerimizi birbirinden ayırmak için çukurlar kazdılar, hatırlıyorsunuz değil mi? Bitişik nizam evleri içinden tünellerle birbirine bağladılar, tüneller açtılar, insanlarımızın evlerine, mahremlerine girdiler. Masum insanların kanı aksın da onlar üzerinden propaganda yapalım diye kundaktaki kucaktan piri fani olmuş yaşlılarımıza kadar herkesi kullandılar, herkesi istismar ettiler. Van bu vahşeti geçmişten beri iyi bilir. 1995 yılında Gürpınar’da mezra basıp 7’si kadın ve çocuk 12 kişi hunharca bunlar öldürdü. 1996 yılında Tatvan’da yol kesip 2 masum vatandaşımızı bunlar katletti. 1998 yılında lise öğrencilerini taşıyan servis aracına bombalı saldırıyı bunlar yaptı. Tıpkı diğer şehirlerimizde olduğu gibi, Van’da da anaları ağlatan, çocukları yetim-öksüz bırakan hep bunlar oldu. Hala aynı alçaklıkları yapmanın peşindeler. Şayet bu teröristleri inlerinde kıstırıp yok etmiş olmazsak, her gün Van’da ve diğer şehirlerimizde masum insanlarımızın kanını dökecekler. Sınır ötesinde bunları adım adım takip edip kıpırdayamaz hale getirmezsek, yaşattıkları acılarla baharlarımızı kışa çevirecekler. Kardeşlerim; niye Cudi’ye girdik, niye Gabar’a girdik, niye Tendürek’e girdik, niye Kandil’e girdik? Benim halkımı rahatsız etmesinler diye, sizleri rahatsız etmesinler diye. Ah benim hanım kardeşlerim, 13, 14, 15, 16 yaşındaki kızlarımızı Kandil’e kaçıranlar bunlar değil mi? Diyarbakır Belediyesinin önünde haftalarca ağlayan analar benim Kürt annelerim değil mi? Bunlar Başbakanlığımda bana geldiler, beni ziyaret ettiler, dertlerini bana anlattılar. İşte biz de bunları adım adım takip ettik, elhamdülillah o günler geride kaldı.”

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti; “Biz ülkemizdeki tüm kesimler gibi Kürt kardeşlerimizin hem geri kalmışlık, hem hak ve özgürlükler noktasındaki sorunlarını çözmek için çok çalıştık. Öyle ki, daha önce hiç kimsenin adını bile anmaya cesaret edemediği reformları her türlü riski göze alarak kısa süre içerisinde hayata geçirdik. CHP zihniyetinin kangrene çevirdiği pek çok meselemizi hamdolsun hal yoluna koyduk. Eksikler yok mu? Elbette var, inşallah bunları da önümüzdeki dönemde giderecek, şehrimizi daha büyük yatırımlarla buluşturacak, üretimi, turizmi, istihdamı geliştirecek adımları da atacağız. Bunun yanında, ülkemiz demokrasisini yasaklardan, baskılardan, zulümlerden kurtardık. Bugün Türkiye’de kim derse ki hak ve özgürlükler kısıtlanıyor, kardeşlerim bunlar doğru değil. Şimdi kendi dillerinde propagandalarını yapıyorlar mı? Değerli kardeşlerim, bütün bunlarla beraber cezaevlerinde gidip anneleri evlatlarıyla kendi dillerinde konuşuyor mu? Hak ve özgürlüklerin kullanımı hususunda dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da zaman zaman aksaklıklar olabilir. Türkiye bir hukuk devletidir ve herkes için hak arama yolları sonuna kadar açıktır. Buna rağmen hakkını hukukunu elde etmekte zorlanan varsa, Valim buradadır, ben buradayım. Ülkemiz artık hiç kimsenin bu konuları istismar etmeyeceği bir olgunluk seviyesine gelmiştir. Haberleşme ve medya imkanlarının böylesine geliştiği bir toplumda hiçbir şeyin gizli-saklı kalması mümkün değildir. Yalanlar, iftiralar, karalama kampanyaları sizleri yanıltmasın. İstismarcılar hep olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Siz gözünüzün gördüğüne, bizzat yaşadıklarınıza bakın. Kardeşlerim; işte buradan, Van’dan ilan ediyorum, televizyonları başında tüm Türkiye şu anda bizi izliyor; bir daha hiçbir güç Türkiye’yi yeniden terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi devletinin vatandaşlarını tehdit olarak gördüğü bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi ekonomide, altyapıda, yatırımlarda geldiği seviyesinin gerisine götüremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi gencecik fidanların her gün toprağa düştüğü, anaların ağladığı, yüreklere ateş üstüne ateş düştüğü bir ülke haline getiremeyecektir. Bir daha hiçbir güç Türkiye’yi herkesin birbirine şüpheyle, kem gözle, husumetle baktığı, birbirinden şüphe ettiği bir ülke haline dönüştüremeyecektir. Bundan sonra Türkiye sadece birliği konuşacak, beraberliği konuşacak, kardeşliği konuşacak.”

“BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN SEVECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Kardeşlerim; biz birbirimizi bundan sonra ne Türk olduğumuz için, ne Kürt olduğumuz için, ne Alevi, ne Sünni, şundan-bundan dolayı değil, birbirimizi sadece ve sadece Allah için seveceğiz. Bundan başkası olabilir mi, bundan daha güzeli olabilir mi? Biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdik, böyle sevmeye de devam edeceğiz. Bundan sonra Türkiye’de sadece 81 ilin birlikte ülkemizi 2023 hedeflerine nasıl ulaştırılacağı tartışılacak, yatırımlar tartışılacak, istihdam tartışılacak. Bundan sonra Türkiye’de bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı bir ülkenin vatandaşı olmanın huzur ve sevinci konuşulacak. Van’da yükselen bu umut ışığı dalga dalga tüm şehirlerimizi, ülkemizi, gözlerini ve kalplerini bize yöneltmiş coğrafyamızın tamamını aydınlatacak. İşte bunun için 31 Mart seçimleri çok önemli. 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarımızı seçmekle kalmayacak, aynı zamanda evlatlarımıza nasıl bir ülke bırakacağımızın da kararını vereceğiz, buna hazır mıyız? Ülkemizin kalkınmasına vurduğu darbelerle, milletimize çektirdiği eziyetlerle bilinen bu zihniyetlerin ittifakıyla böyle bir geleceğe ulaşamayız. Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı sıkıntılara yol açanlar 31 Mart’ta karşımıza çıkan ittifakı kuranlardır. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz; CHP, HDP, sözde İyi Parti ve ne yazık ki adı Saadet, ama kendisinin saadetle alakası olmayan parti. Bitmiş, tükenmiş bunlar. Bu öyle bir ittifak ki perde arkasında liste pazarlığı yapanlar milletin karşısında biraraya gelemiyorlar. Öyle bir ittifak ki Van’da başka, İstanbul’da başka, Diyarbakır’da başka, Ankara’da başka konuşuyor, başka davranıyor, başka hareket ediyorlar. Bu öyle bir ittifak ki tıpkı bukalemun gibi doğuda başka-batıda başka kılığa giriyorlar. Bu öyle bir ittifak ki Kandil’den Pensilvanya’ya kadar herkesin desteğini alıyor, ama bunu bir tek partilerin başındakiler kabul etmiyor. Öyle bir ittifak ki ülkenin ve milletin geleceği için geliştirdikleri tek bir projeleri, söyledikleri tek bir sözleri yok. Sadece yıkmayı vadediyorlar yapmayı değil. Halbuki bu ülkeye yıkım ekibi değil inşa ekibi lazım. Kardeşlerim; size şimdi istiklal şairimizin, Mehmet Akif merhumun bir şiirinden şöyle mısralar okuyacağım. Ne diyor Akif: “Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir, Onu en çolpa herifler de emin ol becerir. Sade sen gösteriver 'işte budur kubbe' diye, İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye. Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman, Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan.” İşte mesele bu; biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz. Ecdadımız Süleymaniye’yi inşa etti, Sultanahmet’i inşa etti, Selimiye’yi inşa etti, biz de İstanbul’da Mimar Sinan’ı inşa ettik, Büyük Çamlıca’yı inşa ettik, aynı şekilde Ankara’da Melike Hatun’u inşa ettik, inşa etmeye devam ediyoruz, Külliye’de de inşa ettik. Çünkü biz inşa ve ihya için varız, aramızdaki fark bu.” ifadelerini kullandı.

“SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
“17 yıldır ülkemizi eserlerle, hizmetlerle nasıl donatmışsak, bundan sonra da aynı şekilde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden ülkemizi bir tanesi yapmak için sizlerden destek bekliyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Şehirlerimizin tümüyle birlikte ülkemizi şaha kaldırmak için iradenize ve sandıklara sahip çıkmanızı istiyoruz. Şimdi soruyorum sizlere, hazır mısınız? Öyle bir ses verin ki tüm Türkiye duysun, televizyon başında izleyenler zaten duyacaklar, ama tüm Türkiye duysun. Van, 31 Mart’ta şehrine ve ülkene sahip çıkmaya hazır mısın? Van, 31 Mart’ta senin iradeni pazarlık masasına sürenlere derslerini vermeye hazır mısın? Van, 31 Mart’ta istiklaline ve istikbaline sahip çıkmaya hazır mısın?  Van, 31 Mart’ta demokraside ve kalkınmada yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazır mısın? Maşallah, Barekallah, Tebarekallah, Rabbim hepinizden razı olsun. Bu ne güzellik, bu ne coşku, bu ne heyecan. Evet, zılgıtlar gelmeye başladı. Ben şimdi hanım kardeşlerime bir şey söyleyeceğim; kale içeriden fethedilir, 31 Mart’ta bu kaleyi siz fethedeceksiniz. Gençler; kıskanmıyorsunuz değil mi? Hanım kardeşlerim bu işi bitirecek. Var mıyız buna? Hazır mıyız? Gençler, siz de hazır mısınız? Allah’ın izniyle 31 Mart’ın gecesini çok yakından takip edeceğim. Vanlıyam, ben şanlıyam. Özüm sözüm hep birdir, ben bu yurda bağlıyam. Evet, özü sözü bir bu yurda bağlı Vanlılara işte bu yakışır. Kardeşlerim; biz Van’ı sadece aşkla sevmekle kalmadık. Ayın zamanda eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla ve hizmetlerle donattık.”

VAN'A YAPILAN YATIRIMLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüntü eşliğinde Van'a yapılan yatırımlardan da söz etti. Erdoğan, şunları söyledi; “Şimdi birileri laf ola beri gelir konuşur, ama ben size sadece konuşmayacağım, size eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Şimdi ben size bu dev ekrandan delillerle konuşacağım. Kardeşlerim; bu Bay Kemal akşam yalan, sabah yalan. Bakın ben sadece size Van’da yapılanların bir kısmını gösterdim, Türkiye değil. Hayal konuşmuyorum, gerçekleri konuşuyorum. Ve bizim Van’da 17 yılda yaptıklarımızın tutarı ne biliyor musunuz? Bay Kemal, bak resmi rakam veriyorum sana. Sen zaten yalanlarınla tescillisin. 27 katrilyon Van’a yatırım yaptık, 27 katrilyon. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda yaptığımız yatırımlar. Kardeşlerim; evlatlarımız en iyi eğitimleri alabilsinler diye şehrimizi okullarımızla donattık. Gençlerimiz hayata en iyi şekilde hazırlanabilsinler diye şehrimize üniversitenin geliştirilmesinden gençlik merkezlerine, spor alanlarına kadar her türlü yatırımı yaptık. Millet bahçelerimizle ilçelerimizde her yaştan insanımızın huzur içinde vakit geçirebileceği mekanlar oluşturduk, oluşturuyoruz. Şehrimizdeki tüm gariplere sahip çıkarak bu devletin kimsesizlerin kimsesi olduğunu gösterdik. Türkiye’nin en büyük ilerleme gösterdiği alanların başında gelen sağlıkta Van’da da hamdolsun çok iyi bir noktaya geldik. Geçmişte hastane kapılarında perişan olan Vanlılar, bugün binasıyla, doktoruyla, cihazıyla, ambulansıyla, Avrupa ülkelerinden daha ileri standartlarda sağlık hizmeti alıyor. Amerika’nın teşebbüs edip başaramadığı sağlık reformunu biz 15 yıldır bilfiil uyguluyoruz ve sürekli geliştiriyoruz. Toplu konutta Van’a zaten çok ciddi yatırımlar yapmıştık. Depremin ardından adeta bir seferberlik ilan edip Van’ın önemli bir bölümünü yeniden inşa ettik. Sadece konut değil okulundan camisine, ticaret merkezine kadar tüm altyapısıyla sıfırdan şehirler kurduk. Kardeşlerim, ya ne demek biliyor musunuz, 25 bin konut, ya bunları biz yaptık, bu ne demek biliyor musunuz? Van şartlarında 150 bin nüfuslu yepyeni bir şehir demektir; ya bunu buraya biz kurduk. Kardeşlerim; bu arkasında bölücü terör örgütünün oldukları burada Belediyeyi yönetmediler mi, ne yaptılar? Ya Van’ın suyu bile yoktu ya, Van’a bu suyu biz getirdik biz. Bu görev devletin değil, şu işi kimin biliyor musunuz? Büyükşehir belediyelerinin işidir. Bakın ben İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanıyken, biliyorsunuz CHP’den devralmıştım, İstanbul’un suyu yoktu ve 140 kilometreden Istranca Dağları’nı delerek İstanbul’a suyu getirdik, 180 kilometre Melen’den Anadolu Yakasında suyu getirdik ve şimdi 2040 yılına kadar İstanbul’un su sorunu yok, bunu hallettik, elhamdülillah Van’da da bu noktaya geldik. Ulaşım konusunda hizmetlerimizin en yakın şahidi sizlersiniz. Van şehrimiz coğrafyası çok zorlu bir yer. Mesela Bahçesaray yılın önemli bir bölümünde ulaşılamayan bir ilçemiz durumundaydı, şimdi Bahçesaray’a iki yol var, öyle mi? Niye? Dedik ki, yaz-kış demeden benim Bahçesaray’da yaşayan kardeşlerim de Van’a gidip gelebilsin, ihmal etmedik. Diğer ilçelerimizde de benzer sıkıntılar oldu. Bitirip hizmete aldığımız, halen inşaatı devam eden ve yeni yapacağımız yollarla Van’ın ulaşılamayan hiçbir yerini bırakmadık, bırakmıyoruz. Tabi bu yol inşaatlarının bir kısmının uzun sürmesinin sebebi, terör terör, terör örgütü. Bunlar hain, bunlar vatan haini, bunlar millet düşmanı. Pek çok yerde şantiyeleri basıp araçları yakan, işçileri öldüren, müteahhitleri tehdit eden terör örgütü sizleri bu hizmetlerden mahrum etmek için çok uğraştı, ama bize sadece zaman kaybettirdiler. Sizlere hizmet getirme, yatırımlarımızı tamamla azmimizi kıramadılar, kıramayacaklar. Havalimanının yenilenmesinden hizmete alınan feribotlara, restorasyonlardan bunların açılmasına, destek verdiğimiz tesislere kadar her alanda Van’ın turizm potansiyelini geliştirecek adımları attık. İnşa ettiğimiz barajlarla çiftçilerimize ve hayvan yetiştiricilerimize verdiğimiz desteklerle Van’ın topraklarında bereketi artırdık.”

“KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA TEŞVİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçükbaş hayvancılığa önümüzdeki yıldan itibaren verilecek olan teşvike de değineek; “Şimdi buradan sizlere ve tüm küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize bir müjde vermek istiyorum. Ülkemizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek için herkese yeni bir küçükbaş projesi adıyla yeni bir destek programını hayata geçiriyoruz. Halen küçükbaş damızlıklar için hayvan başına 25 lira destek ödemesi yapılıyor, buna ilave olarak önümüzdeki yıldan itibaren dişi kuzu ve oğlaklardan damızlık olarak sürüye katılan her bir hayvan için 100 lira destekleme ödemesi yapmaya başlayacağız. Yürüttüğümüz çalışmalarla 32 milyonu bile bulmaya küçükbaş hayvan varlığımızı bugün 46 milyonun üzerine çıkardık. Hedefimiz, bu projeyle küçükbaş hayvan varlığımızı 84 milyona yükseltmektir.  Bir başka ifadeyle, ülkemizde kişi başına en az bir küçükbaş hayvan yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bu olur mu? Yeni teşvik programının üreticilerimize ve ülkemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Van tekstilde yıldızı yükselen bir şehrimiz. İnşallah önümüzdeki dönemde burada üretilecek tekstil ürünleri tüm dünyaya ihraç edilecek. Erciş’teki Tekstil Organize Sanayi Bölgesinin enerji ve yol sorununu 13 milyon liralık bir kaynak aktararak çözüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Van’ı çok daha büyük hizmetlerle donatacağız. Bunun için 31 Mart, anneler, çok önemli. Sizler bize destek vereceksiniz, biz de tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla Van’a hizmet edeceğiz. Şimdi bu kardeşiniz 4,5 yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin başında mı? Cumhurbaşkanı mı? Peki, şimdi bir şey daha soracağım, tabi burada özellikle Büyükşehir Belediye başkanımızın AK Partili olması, ilçelerdeki belediye başkanlarımızın AK Partili olması bana ayrı bir güç katacak. Niye? Cumhurbaşkanı olarak şahsım, Büyükşehir olarak Büyükşehir Belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, üçlü olarak üçayak el ele vereceğiz ve Van’ı yeniden ayağa kaldıracağız, mesele bu. Şimdi öyle bir ses verin ki sedası 31 Mart’ta sandıklardan gelsin; hazır mıyız? Van, 31 Mart’ta tercihini hizmet siyasetinden yana kullanıyor musun? Van, 31 Mart’ta tercihini gönül belediyeciliğinden yana kullanıyor musun? Van, 31 Mart’ta iradeni istismar edenlere değil, sana hizmet edenlere destek veriyor musun? Van, 31 Mart’ta mutlaka sandığa gidip oyunuzu kullanıyor musunuz? 31 Mart’ta şehrimizin önünde hep birlikte yepyeni bir dönem açıyor musun? Maşallah. Ama bitmedi, şimdi Van sadece Van’da yaşayanlar değil, öyle mi? Van’ın dışında ahbabı yaran var mı, akrabalar var mı? Bak hanım kardeşim telefonu hemen gösteriyor, ha buradan telefon açacağız değil mi? Vanlıysan burayı ihmal etme diyeceğiz, sandığa muhakkak git diyeceğiz ve Cumhur İttifakı’na, AK Partiye oyu ver diyeceğiz. İstanbul’da Binali Yıldırım kardeşimize, Van’da çok emeği var, bütün bu yollarda çok emeği var, dolayısıyla Binali Yıldırım kardeşimize desteği verin diyeceğiz. Ankara’da yine bu bölgelerde çok emeği olan, terör örgütüne karşı çok büyük mücadele veren Mehmet Özhaseki kardeşimize gereken desteği verin dememiz lazım, bunlar çok önemli. Ve ben size inanıyorum, bu sefer inşallah Van’dan Büyükşehir’iyle, tüm ilçeleriyle güzel haberler alacağımıza inanıyorum. Seçim gecesi gözüm Van’da olacak ona göre.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, 200'er gramlık kenevir paketler içerisindeki çayı bayanlara ikram etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting sonrası Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i ziyaret ederek, Valilik  şeref defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Adıyaman'a geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva da birer konuşma yaptılar.
 Haber: M.Selim KURT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vanlılarla buluştu