AK Parti Van Milletvekilleri Esnaf Kredisini Netleştirdi

Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, esnaflar için sağlanan 25 milyon liralık ek kredi desteği ile ilgili açıklama yaptılar.

VAN 28.11.2012 11:18:51 0
AK Parti Van Milletvekilleri Esnaf Kredisini Netleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak PartiVan milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, sıfır faizli krediden yararlanmak için yedek listede bekleyen esnaflar için sağlanan 25 milyon liralık ek kredi desteği ile ilgili ortak bir açıklama yaptılar.

Yapılan açıklamada, Ak Parti hükümetinin Van ve Erciş depremlerinden sonra yaşamın her alanında yaraları sarmak adına seferber olduğu ifade edilerek, "Deprem sonrası ekonomik hayatta yaşanan olumsuzlukları gidermek için de KOSGEB vasıtasıyla 4 bin 907 esnafımıza toplam 300 milyon lira kredi desteği sunarak, ilk yıl ödemesiz sonraki 2 yıl geri ödemeli sıfır faizli bir kredi olanağından esnafımızı yararlandırmıştı. Tabi bu kredilere başvuran esnaflarımızdan bazıları çeşitli koşullardan ötürü istifade edemediği için yedek listeye alınmıştı. Bizler ise Ak PartiVan milletvekilleri olarak yedek listede bekleyen esnaflarımızın kredi taleplerinin karşılanması için her fırsatta Sayın Başbakanımıza ve Bakanlarımıza durumu iletiyor, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyorduk. Bu yakın zamanda ise Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafımıza yönelik kredi müjdesini içeren talimatıyla yedek listede bekleyenler için 25 milyon liralık ek bir kaynak daha gönderilmiş oldu. Bu sayede 27 Kasım 2012 tarihi itibarı ile yedekte bekleyen bin 173 esnafımız asil listeye alınmış ve kredileri onaylanarak kullanmalarına imkan sağlanmıştır. Esnafımıza bu müjdeyi sağlayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Van kamuoyu huzurunda bir kez daha teşekkür ediyor, bir nebze de olsa merhem olacağına inandığımız sıfır faizli destek kredisinin hayırlı olmasını diliyor ve her zaman esnaflarımızın yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz" dediler. - Van