Ak Parti Van Milletvekili Arvas'tan,150 bin üzüm ağacını ücretsiz dağıtma müjdesi

27. Dönem Van Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Abdulahat Arvas, bölgede unutulmaya yüz tutan Erciş üzümü için çalışma başlattı.

VAN 18.04.2020 14:54:17 0
Ak Parti Van Milletvekili Arvas'tan,150 bin üzüm ağacını ücretsiz dağıtma müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

27. Dönem Van Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Abdulahat Arvas, bölgede unutulmaya yüz tutan Erciş üzümü için çalışma başlatarak 150 bin üzüm ağacını haziran ayı ortalarına kadar köklendirilip tüplü olarak üreticilerimize ücretsiz dağıtacağız. Başlattığımız proje ile tarımsal alt yapıyı güçlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz dedi. Çalışmalarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Milletvekili Arvas, “Dünyada ve ülkemizde önemi giderek arta Agroturizm, yani tarım turizmi faaliyetleri başında ‘Bağ turizmi’ gelmektedir.

Van Gölü Havzası tarihten gelen köklü bir bağcılık geçmiş ile kırsal turizmin öne çıkan değerlerinden biri olan bağ turizmine hizmet edebilecek bir konumdadır. Van İl Tarım ve Orman ve Erciş Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile planladığımız şekilde, erken ilkbahardan itibaren Van B. Belediyesi, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve YYÜ Ziraat Fakültesinden değerli hocalarımızın katkıları ile çalışmalarımız program dahilinde devam ediyor. Bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş ve kaybolma tehlikesi olan bu tarımsal mirası canlandırmak, bağcılığı teşvik etmek ve ekonomik katma değere dönüştürmek amacıyla Erciş üzümü konusunda bir çalışma başlattık.

Erçiş’te mevcut üzüm bağlarından bağ çoğaltma materyallerinin alınacağı omceler tespit edilerek buralardan fidanlar toplandı. Bağ çeliklerinin köklendirilmesi için uygun toprak karışımı hazırlandı ve tüpleme çalışmaları başlatıldı. Aralıksız süren çalışmalarla 150 bin üzüm ağacını haziran ayı ortalarına kadar köklendirilip tüplü olarak üreticilerimize ücretsiz dağıtacağız.

Başlattığımız proje ile tarımsal alt yapıyı güçlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı

http://www.bolgegazetesivan.com/haber-edremit-teki-calismalari-tek ...