AK Parti Van İl ve 11 ilçe başkanı, yönetimiyle görevlerinden istifa ettiler.

BU İSTİFALAR NELERİN İŞARETİ?

VAN 15.06.2014 13:49:29 0
AK Parti Van İl ve 11 ilçe başkanı, yönetimiyle görevlerinden istifa ettiler.
Tarih: 01.01.0001 00:00
Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti Van İl Başkanlığı görevinin 4. yılını geride bırakırken, bugün itibariyle genel merkezin uygun görmesi doğrultusunda görevimden istifa ettiğimi söyledi. Aras, “Sahsımla birlikte yönetim kurulu üyelerim ve 11 ilçe başkanımın da istifa ettiğini huzurunuzda kamuoyuna duyurmak istiyorum. Bugüne kadar teşkilatımla birlikte elimizden geldiğince Van halkına hizmet etmeye gayret gösterdik. Mutlaka eksikliklerimiz, kusurlarımız olmuştur. Belki bilmeden veya istemeden kırdığımız kardeşlerimiz de olmuştur. Bu nedenle ben öncelikle herkesten helallik isterken, bu yolda her türlü fedakarlığı ve cefayı gösteren teşkilatımdan da ayrıca huzurunuzda helallik istiyor ve hepsine ayrı ayrı minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zorlu yolda bana yoldaş olan tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Ben şahsen kimseye kırgın değilim. Hele ki partime asla kırgın değilim. Kaldı ki koltuk sadece emanettir ve elbette bugün gibi günü geldiğinde bu emaneti başka bir dava arkadaşımız taşıyacaktır. AK Parti benim sadakatle bağlandığım evimdir, yuvamdır. Dolayısıyla ben şahsen bu kararı saygı ve hoşgörüyle karşılıyorum ve sonuna kadar AK Parti’ye her koşulda hizmet edeceğimi de ayrıca ifade etmek istiyorum. Nihayet bizler koltuk sevdalısı değil, dava sevdalısı neferleriz. Ben AK Parti’nin Van'da olduğundan daha başarılı olması için göreve yeni atanacak olan teşkilatın her daim hizmetinde ve yanında olacağımı belirterek şimdiden yeni görevlerinin hayırlı ve başarılı olmasını rabbimden diliyorum. Kimi yeterli görür kimi eksik görür ben elimden geldiğince bu şerefli koltuğa layık olmaya çalıştım ve Allah'a hamd olsun ardımda temiz ve şaibesiz bir koltuk bıraktım. Bu açıdan vicdanım temiz alnım ak bir şekilde ayrılıyorum” dedi.
Seçimi kazanamamanın verdiği uhdeyi de üzülerek taşıdığını dile getiren Aras, “İnşallah yeni görev arkadaşlarımız bizden daha başarılı ve daha layık hizmetler yapar. Neticede bu memleketin geleceği için AK Parti’nin varlığı ve hizmetleri elzemdir. Ben sözlerime daima hizmet daima AK Parti şiarıyla son verirken, bugüne kadar her daim haberlerimize koşan, yer veren, emek veren tüm basın camiasına sonsuz teşekkür ederek, teşkilatıma ve kadim Van halkına şükranlarımı sunuyorum, hepiniz Allah'a emanet olun, Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.
AK Parti Van İl Koordinatörü olan Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman’ın da bir açıklama yapmasının ardından toplantı sona erdi.
Van’da yerel seçimlerin kazanıldığı Tuşba ve Gevaş ilçelerinin dışındaki bütün ilçe başkanları ve il başkanı, yönetimleriyle istifa ettiler.