AK Parti Van İl Başkanlığı kütüphane açtı

AK Parti Van İl Başkanlığı, parti binasında, teşkilat mensuplarının ve partiye giden vatandaşların faydalanabileceği bir “AK Kütüphane” oluşturdu. Oluşturulan kütüphanenin açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir

VAN 24.09.2020 18:01:59 0
AK Parti Van İl Başkanlığı kütüphane açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bir dizi ziyaretin ardından geldiği AK Parti Van İl Başkanlığı'nda kütüphane açılışına katıldı.

Kütüphane açılışında konuşan Dağ, “19. Dönem Siyaset Akademisi sertifika töreni için Van'a geldik. Van'a gelmişken güzel bir etkinliğe hem şahitlik ettik hem de açılışını gerçekleştiriyoruz. Tarih boyunca bu coğrafyadaki bir çok şehir ilim şehri olarak anılmıştır. Bediüzzaman Said Nursi'nin insan yetiştirdiği bir şehirdir Van şehri. Biz de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi oku, düşün, uygula ve neticelendir, bunu kendimize şiar edinmiş vaziyetteyiz. Siyasi partiler içinde ilk kütüphanesini kuran parti AK Parti'dir. Biz Genel Merkez'de 2007 yılında ilk kütüphanemizin açılışını gerçekleştirmiştik. Bu kütüphanemiz bir çok insana ev sahipliği yapmaktadır. Cumhurbaşkanlığı külliyesini tam bir külliye haline getiren de millet kütüphanesidir. Millet kütüphanesi yapılmasıyla birlikte, kültür merkeziyle, camisiyle, idari binasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi tam bir ilim ve irfan yurdu haline gelmiştir. Tüm Türkiye'de örnek teşkil etmektedir ve dünyaya da çok güçlü bir mesaj vermektedir. Bu anlamda Van'da, teşkilatımızın içinde böyle bir kütüphane açılışı bir çok duruma hizmet edecektir. Bir çok insanımızın, Vanlı hemşehrilerimizin buradan istifade etmesine fırsat verecektir. Ve aynı zamanda ilim partisi olduğu, bilim partisi olduğu, ilmi ön plana koyan bir parti olduğumuzu da bu sayede ilan etmiş ve ortaya koymuş oluyoruz. Kütüphanemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından kurdela kesilerek kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından kütüphaneye ilişkin verilen bilgide ise şöyle denildi; “Parti tüzüğümüzün Madde 4.1.’de ifade edildiği gibi “AK Parti, akıl, bilim ve tecrübenin yol gösterici olduğunu benimser” düşüncesi kapsamında parti binamıza kurduğumuz kütüphanemizde, bin 673 adet partimizin tarihsel sürecini anlatan kaynaklar başta olmak üzere, Van’ımızı tanıtan, teknoloji, edebiyat, dini ve bilim konularını içeren kitap bulunmaktadır. Kütüphanemizde ayrıca, gençlerimiz başta olmak üzere parti üyelerimizin faydalanabileceği bilgisayarlar mevcuttur. Kütüphanemizdeki kitaplar, okunduktan sonra geri teslim edilmek üzere emaneten verilebilecektir. Ayrıca kütüphanemizde günlük yerel ve yaygın gazeteler de bulunmaktadır. Hayırlı olsun.”

İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kütüphane açılışı sonrası parti binasında ilçe başkanları, belediye başkanları, Milletvekili Abdulahat Arvas, parti yöneticileri ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Dağ, toplantı sonrası Şişli Öğretmen Evi'ne geçerek, AK Parti 19. Dönem Siyaset Akademisi Sertifika Töreni'ne iştirak etti.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Düzenlenen törenle, 19. Dönem Siyaset Akademisi'ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi. Haber: M.Selim KURT

Prestij Haber Merkezi