AK Parti Siyaset Akademisi başladı

Ak Parti 19. Dönem Siyaset Akademisi, Van'da düzenlenen programla start aldı.

VAN 8.03.2020 14:54:02 0
AK Parti Siyaset Akademisi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit yolu üzerindeki Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde başlayan Siyaset Akademisi programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahad Arvas ve İrfan Kartal, Akt Parti İlçe Belediye Başkanları ve partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk olarak konuşan AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Emre Güray, “Bu yıl Türkiye'de siyaset akademisi başvurularında rekor kırıldı. Biz Türkiye genelinde siyaset Akademisi başvurularında 877 başvuruyla 3’üncü olduk. Öncelikle bu başarıya ulaşmamızı sağlayan il başkanımız Sayın Kayhan Türkmenoğlu’na yoğun gayretlerinden dolayı siyaset Akademisi İl Koordinatörü olarak teşekkürü bir borç bilirim. Türkiye siyasi hayatında demokratik döneminin başlamasından bugüne en uzun süre iktidarda kalan parti olma özelliğini taşıyan partimiz, Türkiye ve bölge siyaseti açısından istisnai bir hareket olma özelliğini korumaktadır. Partimiz Türkiye siyasetinde yer aldığı andan itibaren sadece iktidar partisi olmanın dışında sürekli yenilikleri takip etmeyi, gelişmeyi önemsemiş bir siyasal harekettir. Halkın taleplerine cevap verme niteliği taşıyan bir parti olma özelliğini taşıdığı için girdiği bütün seçimlerde açık ara galip gelmiştir. Bu başarısının altında yatan en önemli sebeplerden biri ise AK Parti Siyaset Akademisi'dir. Bugün Siyaset Akademisinde yetişen birçok meclis üyemiz, belediye başkanımız, milletvekilimiz, genel başkan yardımcımız bulunmaktadır. Akademimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 
Daha sonra konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da, akademinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dileklerinde bulundu. Türkmenoğlu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'de siyaset Akademisi AK Parti döneminde başladı. AK Parti döneminde gelişti, büyüdü. 2008-2018 arasında AK Parti siyaset akademisine 70 bine yakın başvuru var, eğitimler sonucunda 40 bin tane başarı belgesi alan öğrencimiz var. Bundan sonraki geleceğe yön verecek olan liderleri ve siyaset erlerini İnşallah yetiştirmek için bu amaçla kurulmuş bir Akademi Van'da. Bu akademiyi  çok önemsiyoruz. Çünkü Van çok genç bir nüfus, onu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu kentte 100 kişiden 52 kişi 30 yaş altında. 16-24 yaş arası 280 bin gencimiz var. Bayan kardeşlerimiz var. Bunların hepsi de birbirinden kıymetli. Birbirinden değerli akademisyenlerimiz, hocalarımız bizlere eğitimler verecekler. İnşallah bu eğitimler kentimizde güzel insanların yetişmesine vesile olacaktır.”
Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise kendi hikayesinden örnek vererek gençlere, akademiyi benimsemelerini tavsiyesinde bulundu. Karaaslan şöyle konuştu: “ Şu anda birçok farklı alanda yaptıkları işleri bekleten, 'ben siyaset akademisine gidiyorum' diyen çok değerli katılımcılara huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bugün siyaset okulunda öğrenelim, AK Parti'de öğrenelim diyerek bugün burada bizlerle olmanız hakikaten çok takdire şayan ve tabii bu anlamda Van’ın Türkiye üçüncüsü olması dolayısıyla da ben bir kez daha sizleri tebrik ediyorum. İnşallah Siyaset Akademisi 19’uncu dönemi dersleri başladı. Ben çok uzun konuşmayacağım, çünkü çok değerli hocalarımız var, onların sunumlarını dinleyeceğiz. Van'da 800'den fazla katılımcıyla bugün burada gerçekleşen bu Siyaset Akademisi var ya işte bu da Türkiye'nin umududur. İşte bu da bağından çok güçlü bir mesajdır. Bu da demektir ki Türkiye bizim hepimizin. Her platformda ona sahip çıkıyoruz. Çünkü önceki yıllarla karşılaştırılamayacak oranda bir yüksek rakamda başvuru söz konusu. Bu sadece bir rakam da değil, aynı zamanda ben varım demenin göstergesidir. O yüzden ben huzurlarınızda başta il başkanımız ve ekibi olmak üzere değerli hocalarımıza,  'ben varım' diyen, siyasette kariyer hedefleri ile planları ile değil ama bu memleket, bu vatan için, Türkiye'nin kaderi için 'benim de burada olmam gerekiyor' deyip görev alan, elini taşın altına koyan sizlere huzurlarınızda gönülden teşekkür ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından 19. dönem Siyaset Akademisi'nin ilk dersi olan 'Siyasette Stratejik İletişim' konusunda Mustafa Canbey, 'Temel Siyasi Kavramlar ve İdeolojiler' konusunda da Hasan Taşçı tarafından sinevizyon eşliğinde sunumlar yapıldı.
Haber:M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi