AK Parti Saray'da Seçim Bürosu Açtı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, artık çözüm sürecini taçlandırmaları gerektiğini belirterek, “Hangi partiden olursanız olun, buna omuz verin, el verin ki bir daha kardeş k

VAN 15.02.2014 15:14:14 0
AK Parti Saray
Tarih: 01.01.0001 00:00
Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, artık çözüm sürecini taçlandırmaları gerektiğini belirterek, "Hangi partiden olursanız olun, buna omuz verin, el verin ki bir daha kardeş kanı akmasın, bir daha analar ağlamasın" dedi.

Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) Van'ın Saray ilçesindeki seçim bürosu düzenlenen törenle hizmete açtı. Törene Ak PartiVan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Saray İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Şerif Çevik, ilçe teşkilatı, partili üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şerif Çevik'in açılış konuşmasını yapmasının ardından, sloganlar eşliğinde halkı selamlayan Osman Nuri Gülaçar ise, halka karanfiller atarak karşılık verdi. Daha sonra toplanan kalabalık gruba seslenen Gülaçar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bölge insanı olarak yıllarca sistemin zulmüne maruz kaldıklarını anlatan Gülaçar, "Çünkü kimliğimiz inkar ediliyordu, halkımız ve bölgemiz ihmal ediliyordu ve asimilasyon devam ediyordu. Ama çok şükür ak yürekli, aziz ve şerefli bir Başbakan eli ile inkar ve asimilasyon reddedildi. Aynı memleketin evlatları olarak birbirimize el kaldırmayalım, korkutmayalım. Korkuya, şiddete ve baskıya dur diyelim. Bizler kardeşiz, kardeş. Allah aşkına polis, asker veya dağdaki gencimizin bir daha kanı akmasın. Biz bir çözüm sürecindeyiz. Hangi partiden olursanız olun buna omuz verin, el verin ve bir daha kardeş kanı akmasın, bir daha analar ağlamasın. Bu çözüm sürecini artık taçlandırmamız lazım. Çözüm süreci artık nihayete erdiğinde biz kandan, gözyaşından bahsetmeyeceğiz. Artık biz Saray'a, Saray'ın hangi köyüne hangi proje gelmeli, hangi hizmet yapılmalı, bunun hesabını yapacağız. Artık korku duvarlarını yıkalım, şiddet ve baskıya boyun eğmeyelim" dedi.

"KAPIKÖY SINIR KAPISI'NA MODERN VE FONKSİYONEL BİR STM YAPACAĞIZ"

Allah'ın bu kutsal görevi kendilerine nasip etmesi durumunda Saray başta olmak üzere birçok ilçenin en ücra köyüne ne şekil bir hizmet geldiğine şahit olacaklarını da vurgulayan Gülaçar, Saray ilçesine yapmak istediği projeler hakkında bilgiler verdi. Saray halkı başta olmak üzere Van halkına Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili müjdeyi de veren Gülaçar, "Saray, İran hududunda en önemli yerimiz ve merkezimizdir. Yakın bir zamanda bakanlıklar nezdinde Kapıköy'ün 24 saat açık tutulması için çok ciddi bir çalışma başlattık. Bunu Başbakanımıza da sunarak, bu kapının 24 saat açık olması için elimizden geleni yapacağız. Sizlere bunun müjdesini de yakın bir tarihte vereceğiz. İnsanımızın en önemli gelir kaynaklarından birisi olan kapıyı açacağımızın sözünü veriyoruz. Ayrıca Sınır Ticaret Merkezi, yani mevcut STM yetirince fonksiyonlu değil. Büyükşehri aldığımızda modern ve fonksiyonel bir STM planlaması yapacağız. Küçük bir sanayi sitesi yapacağız. Saray'da su kuyuları açarak basınçlı sulama sistemi kuracağız ve köylerimizin önünü açacağız. İnşallah biz gençlerimize de yönelik projeler sunacağız. Bütün hizmetleri onların ayağına getireceğiz. Ama sizlerden de şunu istiyorum, hangi partiden olursanız olun, bu defa meseleyi memleket meselesi yapalım. Hükümet ile ilişkili bir belediye ile geleceğimizi inşa edelim" ifadelerini kullandı.