AK Parti MKYK Üyelerinden Van esnafına ziyaret

AK Parti MKYK Üyesi, 25-26. Dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve yetkililer, Van esnafını ziyaret etti.

VAN 30.08.2021 20:44:22 0
AK Parti MKYK Üyelerinden Van esnafına ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti MKYK Üyesi, 25-26. Dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve yetkililer, Van esnafını ziyaret etti.

Esnafla çeşitli temaslarda bulunan Miroğlu, esnafın görüş ve önerilerini, taleplerini tek tek dinleyip gerekenlerin yapılması noktasında teminat verdi.

Esnaf ziyareti esnasında Vangölü TV mikrofonlarına da konuşan Miroğlu; ‘Van’da bulunma amacımız şu; Biliyorsunuz Türkiye’de bir yandan orman yangınları, bir yandan sel felaketleri oldu. Çok üzüntülü günler yaşıyoruz. Bir yandan da devletimizin kurumları yardım kampanyalarıyla, teşkilatlarımızın desteğiyle, mülki amirlerimizin seferber olmasıyla, bakanlarımızın 24 saat sahada olmasıyla zamanımız geçiyor. Son MKYK toplantımızda bu konu gündeme geldi ve bir görevlendirme yapıldı. Van ilimiz de bu afetten etkilenmiş bir il. Dolayısıyla bir grup MKYK üyesi arkadaşımız başta Çaldıran olmak üzere afetten etkilenen diğer yerleri görmek, tespit etmek, afetin yaşandığı günden bu güne kadar neler yapabilmişiz, eksiğimiz nedir, okullar açılıyor ve oradaki yavrularımızın okula gitmesinin önündeki maddi manevi engel nedir? Sorularını teşkilatımızla, vekillerimizle sonuç alıcı kararlar verebilmek için geldik.’ Dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Avukat Abdurrahim Fırat da ;‘Esnaf, toplumun en uçtaki sinir noktalarıdır. Buralardaki sıkıntılar nelerdir, ne gibi problemler var? Bunları yerinde tespit edip genel merkezimize bildireceğiz. Tabi ki bizim buradaki Van İl Teşkilatımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız gerekli çalışmaları yapıyor ama biz de farklı bir gözden, dışarıdan bakan bir gözden Van’ın sıkıntılarını veya gözden kaçmış bazı sorunlarını yerinde tespit edip, raporlama şeklinde genel merkezimize, Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. İnşallah bu konuda da Van’ın ihtiyaçlarını tespit edip bunları hızlı bir şekilde de çözmek istiyoruz.’ Diye konuştu.

Kaynak: Van Gölü TV