Ak Parti ile Saadet Partisi arasında kavga: 2 yaralı

Saadet Partisi ile AKP arasında bayrak gerginliği

VAN 22.03.2014 14:33:44 0
Ak Parti ile Saadet Partisi arasında kavga: 2 yaralı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak Partinin bayrak astığı bölgelere bayrak asılamayacağını iddia eden AKP’liler bıçak ve sopalarla Saadet Partisi gençlerine saldırdı.

Gece bayrak asmak için şehrin çeşitli noktalarında çalışan Saadet Partisi Gençlik Kolları Ak Parti Gençlik Kollarının Saldırısına uğradı. Polisin araya girmesiyle ayrılan gruplardan Saadet Partisinden yaralanan olmazken Ak Parti Gençlerinden 2 kişi yaralandı.

Ak Partinin bayrak astığı bölgelere bayrak asılamayacağını iddia eden AKP’liler bıçak ve sopalarla Saadet Partisi gençlerine saldırdı. Olay yerinde açıklama yapan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Özcan GÜLMEZ: “Her gece olduğu gibi bu gecede yine bayrak ve pankartlarımızı asarken bir grup bıçaklı ve sopalı AKP gençlerinin yanımıza gelmesi ve bize hakaret edercesine konuşmaları gençlerimizi tahrik etmiştir. Ve kavga böyle başlamıştır. Bizim çalışmalar esnasında kimseye hasedimiz yokken bu şekilde ulu orta saldırıya geçmeleri Ak dedikleri gençliğin ne kadarda kara olduğunu bir kez daha göstermişlerdir. Van’ın Caddesi de sokağı da hepimizindir. Her parti istediği yere bayrak asabilir buna kimse engel olmaz, caddeleri de kimse tapulayamaz. Bize kimse saldırmadıkça biz kimseye saldırmayız ve haksızlığa da asla tahammül edemeyiz. Siz Saadet Partisini direklerde silmeye çalışsanız da halkımızın kalbinden asla silemeyeceksiniz. Biz Elhamdulillah inançlı insanlarız, zulmü alkışlayamayız, zalimi de sevmeyiz. Yumuşak başlı isek kim dedi ki uysal koyunuz. Kesilir, fakat çekmeye gelmez boynumuz. Biz bize yapılanı değil davamıza yakışanı yapacağız. Bizim kimseyle uğraşacak vaktimiz yok. Buradan Gençlik Kolları teşkilatımızı sağduyuya davet ediyorum. ” dedi.