AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI NEDEN ÖNEMLİDİR?!..

Daha iyisi olmaz mıydı, olurdu ancak şunu unutmamamız gerekir ki,

VAN 15.06.2014 19:51:23 0
AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI NEDEN ÖNEMLİDİR?!..
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI NEDEN ÖNEMLİDİR?!..
Ak Parti il başkanlığı kaybedilen seçimin ardından genel merkezin isteği üzere nihayet ilçe teşkilatlarıyla birlikte istifa ettiler. Abdullah Aras ve ekibi gerçekten başarısız mıydılar, işi beceremediler mi? Milletvekilliği ve belediye seçimlerinde AK Partinin istenilen sonucun alınamamış olmasının sebeplerini sadece bu ekibe bağlamak doğrumudur?" şahsen ben doğru bulmuyorum."
Daha iyisi olmaz mıydı, olurdu ancak şunu unutmamamız gerekir ki, özellikle bölgemizde sadece siyaset siyasilerin kararlarıyla mücadeleleriyle şekillenmiyor buna devletin stratejisinin de katkısının olduğunu göz ardı etmememiz lazım. İstifanın bu kadar geciktirilmiş olmasının bile bir takım sebepleri vardır, tabii ki biz şimdi bunları konuşacak durumda değiliz. Ancak şunu da söylemeden geçmeyelim. Gelişmiş toplumlarda, seçimi kaybedenler genelde istifa eder buralarda halk siyaseti, siyasetçi ise halkı anlar.
Bizim gibi toplumlarda ise seçimi kaybedenler istifa etmek yerine etraflarındaki isimleri değiştirerek veya birileri tarafından istifaları istenilerek gerçekleştirilmeye çalışılır. Bu durum doğrusunu isterseniz halkın zekâsıyla alay etmek gibi bir şeydi, neyse ki istifalar gerçekleşti. Halkın zekâsıyla ne istifa isteyenler nede istifa edenler oynamasın bu partinin stratejisidir olması gerekendi ve oldu.
Kaybedilen seçim sonuçlardan yola çıkarak eleştiri yapanlar, nedenleri /kökenleri/sebepleri göremediler görmek istemediler böyle bir sonuca nasıl ulaşıldığını izah etmediler edemediler. Bu konuda anlamsız bir yaygara koparıldı il teşkilatı istifa etsin. Bu istek anlamsızdı zaten parti genel merkezleri sadece Van'ı değil tüm kaybedilen seçim merkezlerindeki teşkilatların istifasını isteyerek yeni bir yapılaşmaya giderler. Van'da da bu oldu, kimse kusura bakmasın kimse kendine pay çıkarmasın partinin genel politikası buydu sıra Van'a geldi ve istifa edildi.
Başlıkta kullandığım gibi AK Parti il teşkilatı neden bu kadar önemlidir, onu önemli kılan nedir, İl başkanlığı başta olmak üzere ilçe başkanlıklarının neden taliplisi çoktur vs. gibi soruları çoğaltabiliriz hasılı soruyu nasıl sorarsak soralım bütün bu soruların tek cevabı vardır: Çünkü, iktidar partisidir!..
Çünkü ülke siyasetinde son 12 yıllık bir geçmişi olduğu gibi, ülke tarihinde eşine ender rastlanan bir liderlik portresiyle siyasi bir mücadele vardır. Öyle ki, bu mücadeleden sadece Türkiye'deki muhalifler değil Erdoğan'ın liderlik portresinden Türkiye'ye kazandırdığı bölgesel ve genel itibardan rahatsızlık duyanlara rağmen durmadan gelişen bir lider portresi vardır. Ne acı ki, bütün sıkıntı genel siyaset tarzındaki performansın ilimize taşınamamış olması isimleri önemsizleştirmektedir. Şu anda piyasada ismi geçenlere bakıldığında bunlardan birinin atanacak olmasının fazla bir şey değiştirmeyeceğini de düşünüyorum.
Sonsuz bir hayata doğru hızla ilerlemekte olan dünya hayatı içerisinde insanlar yapmaları gerekirken yapmadıklarıyla, yapmamaları gerekirken yaptıklarıyla, söylememeleri gerekirken söyledikleriyle ve söylemeleri gerekirken söylemedikleriyle hesaba çekileceklerinin bilincinde olmalıdırlar. Hiç kimse niçin bu makama gelmedin diye hesaba çekilmeyecek fakat gelinen makamda niçin dürüst olmadın diye hesaba çekilecektir. Asıl önemli olan bu noktanın unutulmaması ve tevdi ettiği makamın hakkını verip veremeyeceğinin hesabını kendince yapmasıdır.
İktidar partisi olan bir partinin yönetim kademesinde yer almak her vatandaşın en doğal hakkıdır, ancak doğal olmayan bu makama gelmek için bir başkasının başarısızlıkları üzerine toptancı bir siyaset yaparak olmadık şekilde karalayarak, onurunu rencide ederek yer almaya çalışmasıdır. Dört yıldır bu insanlar hizmet ettiler beğenilir beğenilmez o ayrı bir şey zaten başarısızlığın getirmiş olduğu rutin sonuç siyasi hayatımızdaki karşılığı buydu, önemli olan bundan sonra yukarıda sırladığım vasıflara haiz olabilecek olan isimlerin ön plana çıkmasıdır. Yoksa sadece isim olarak ön plana çıkmak bir şey kazandırmayacak zaten bu anda görevden alınanlarda göreve geldiklerinde aynı söylemlerle gelmişlerdi!...
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.