AK Parti heyetinden Van'a çıkarma…

Van'a çıkarma yapan AK Parti heyeti, Cumartesi günü kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya birçok MKYK üyesi katılırken, heyet adına açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Van'ın

VAN 30.08.2021 11:48:12 0
AK Parti heyetinden Van'a çıkarma…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Van'a çıkarma yapan AK Parti heyeti, geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel felaketinin yaşandığı ilçelerde incelemelerde bulundu.

BİRÇOK İSİM VAN'DAKİ TOPLANTIYA KATILDI

Elite World Oteli'nde düzenlenen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti 23.Dönem Milletvekili Genel Merkez MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Şaziye Gündüz, , Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Sümeyye Bozkurt, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, MKYK Üyesi Murat Çiçek, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Adıyaman Milletvekili, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili, 64. ve 65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 23.Dönem AK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Başkanlık Divan Üyesi, 64. 65. 66. Hükümet Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti MKYK Üyesi Aişe Nur Nacar, AK Parti 24. ve 27. Dönem Siirt Milletvekili - Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Osman Ören, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi - TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Eski Başkanı Vildan Polat, AK Parti MKYK Üyesi Av. Abdurrahim Fırat, AK Parti MKYK Üyesi Cüneyt Yüksel, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk, Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas katıldı.

 KAYA: YIKILANI, ZARAR GÖRENİ İNŞA ETMEK VE ONARMAK İÇİN BURADAYIZ

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nun açılış konuşmasının ardından heyet adına söz alan AK Parti MKYK Üyesi Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Ülkemiz çok zor günlerden geçti. Bu zor günlerde kardeşlik bilincine, dayanışma ruhuna, birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Allah'a şükürler olsun ki kendi kaderini milletinin kaderiyle bütünleştirmeyi başaran AK Parti Türkiye'nin bir bölgesinin değil tamamının partisi oldu. AK Parti hükümetleri olarak zor afet zamanlarında halkımızı asla yalnız bırakmadık. Geçmişte olduğu gibi bugün de her bakımdan destek olmak için buradayız. Hem yıkılanı, zarar göreni inşa etmek ve onarmak hem de insanımızı kazanmak ve manen iyi gelmek için buradayız. Van depreminde liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan, depremden hemen 3,5 saat sonra kabinesiyle Van'a gelmiş, bir yılda dört kez Van'ı ziyaret etmiştir. Her gün bir veya birden çok bakan ve milletvekilimiz burada bulunmuş, bu süreçte tüm yaralar sarılmıştır. Nihayetinde hamdolsun ki alnımızın akıyla otuz iki bin konut Vanlı kardeşlerimize teslim edilmiştir. İşte bugün de aynı anlayışla, aynı duygularla buradayız" dedi.

 "YAŞANAN ACI VE SIKINTILAR HEPİMİZİNDİR"

AK Parti heyeti olarak Van'a 3 günlük çıkarma yaptıklarını belirten Kaya, "Milletimize hizmet etmek kadar onur veren yüce bir duygu tanımıyorum. Sizlerin de bildiği üzere heyetimizle birlikte Van şehrimizde, üç günlük bir çalışma ve ziyaret gezisi yaptık. Sözlerime başlamadan önce ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketlerinde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Hepinize Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini getirdik. Hafta başında genel merkezimizde yaptığımız MKYK toplantısında ülkemizde son bir ayda gelişen yangın ve sel felaketlerini tüm ayrıntılarıyla tartışıp bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve partili arkadaşlarımızın sahadaki gözlemlerini masaya yatırdık. Sayın Cumhurbaşkanımızın afet bölgelerine olan hassasiyetini bir kez daha gördük ve kendisinin bizzat görevlendirmesiyle ülkemizdeki doğal afetlerin yaşandığı tüm bölgelere dağıldık. Yaşanan acı ve sıkıntılar hepimizindir. Ülkemiz, her acı, her felaket ve afet anında tek yürek olur. Zor zamanlarda tek bir aile oluruz" diye konuştu.

"TÜM KURUM VE KURULUŞLARIMIZ SAHADA"

Van'da yaşanan sel felaketi nedeniyle oluşan sorunların çözümü noktasında devletin tüm kurum ve kuruluşlarının sahada olduğunu vurgulayan Kaya, "Devlet, büyük bir ailedir. 85 milyon vatandaşımız, 81 ilde kardeş olur. Bizler aynı bedenin uzuvlarıyız.  Van'ın acısını Konya, Muğla'nın acısını Malatya ruhunda hisseder. Acıda da sevinçte de biriz. Antalya'da, Rize'de, Kastamonu'da, Sinop'ta nasıl gece gündüz vatandaşımızın yanında olduysak Van'da da sizinleyiz. Tüm afet bölgelerini ve ilçelerimizi ziyaret ettik, ayrıca Van merkezde hemşerilerimizle buluştuk. İki günlük Van ziyaretimizde bizleri tüm sıcaklığıyla karşılayan Vanlı hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şunu rahatlıkla ifade etmek isterim ki Van'da yaşanan sel dolayısıyla oluşan sorunların çözümünde devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahadadır. Ayrıca milletvekillerimiz ve il teşkilatımız afet sonrası ıslah ve inşa süreçlerini yakından takip etmektedirler. Yıkılanın yerine daha iyisini daha sağlamını yapmak için buradayız. Hasarları doğru tespit etmek, zararları eksiksiz gidermek için buradayız, Van'dayız" ifadelerini kullandı.

 "DEVLETİMİZİN HER BİRİMİ, BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR"

Selden zarar gören her yapı, her mekân ve her konutu güvenli ve konforlu bir şekilde imar edeceklerini söyleyen Kaya, "Van gibi Artvin, Rize, Kastamonu, Sinop şehirlerimizde meydana gelen sel felaketi haberlerini aldığımız andan itibaren devlet olarak, hükümet olarak hemen harekete geçtik. Doğal afetler karşısında bu kadar kısa sürede organize olunmasında şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti, milletinin bizzat yanında olmak istemesi hepimizi motive eden en önemli etkendir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Orman Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere bütün kurumlarımız muazzam bir performans ve tam bir eşgüdüm içinde yangın, sel ve deprem gibi doğal afetlerde uyumla mücadele etmiş, sonuçlar almışlardır. Tabii ki, bütün sistem, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve dikkatli sayesinde hızla hizmet üretebiliyor. Devletimizin her birimi, yerel yönetimler de dahil olmak üzere büyük bir özveriyle çalışıyor. "İş bilenin, kılıç kuşananın" derler. Bu acil durumlarda, beklenmedik felaketler karşısında bütün dünyaya örnek olacak bir liderlik sergiliyor ülkemiz. Şükürler olsun ki bugünkü güçlü siyasi irade her zaman milletimizin yanı başındadır. Erciş ve Başkale'de canı pahasına arama kurtarma çalışmalarında bulunan ekiplerimizi gönülden kutluyorum" dedi.

"AK PARTİ'NİN SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI ÇERÇEVESİNDE HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZI YANINDAYIZ"

Telef olan hayvanların her birinin yerine yenilerini temin edeceklerini vurgulayan Kaya, "Telef olan hayvanlarımız için son derece üzgünüz ama her bir hayvanın yerine yenisini temin edip vatandaşımıza ulaştıracağız. Güzeldere bölgesinde kaybolan bir çobanımız şükürler olsun ki ekiplerimizce kurtarılmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Ak Parti'nin sosyal devlet anlayışı çerçevesinde her zaman vatandaşlarımızı yanındayız. Devletimiz her yerde olduğu gibi Esenyamaç'ta da ilk andan itibaren tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Van Milletvekillerimize, teşkilatlarımıza, Valimize, Kaymakamımıza, arama kurtarma ekiplerimize özellikle teşekkür ediyorum. Milletimizin hizmetinde olan Devletimiz daima var olsun. Bize göre "Sosyal Hukuk Devleti vatandaşın her an yanı başında olduğunu hissettiği devlettir. AK Parti "Sosyal hukuk Devleti" ilkesini anayasada yazılı bir ilke olmaktan çıkarmış ilk defa gerçekten hayata geçirmiştir. Bakınız iktidarımız sürecinde muhtemel doğal felaketlere müdahale için AFAD diye bir kurum hayata geçmiş ve çok güzel hizmetler sunmuştur. Türkiye'nin merhamet eli olan Kızılay, bugün bütün dünyada bilinen ve mağdur coğrafyalarda aranan bir Türkiye markasıdır. Dünyanın her yerinde insanların imdadına koşan, sıkıntılarını paylaşan Kızılay ve AFAD çalışanlarına özellikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 "BU ÜLKENİN BÜTÜN EVLATLARI, BÜTÜN KADINLARI VE GENÇLERİ, MUTLULUK VE HUZURU HAK EDİYOR"

Türkiye'nin bütün sorunları çözecek kudrette olduğunu söyleyen Kaya, "Keza orman yangınlarında ve sel felaketlerinde canı pahasına yangını söndürme hizmetinde bulunan binlerce itfaiye erimizi, ormancılarımızı, askerimizi, polisimizi ve gönüllü vatandaşlarımızı yürekten alkışlıyor, şükranlarımı sunuyorum. Allah ebeden razı olsun, eksikliklerini göstermesin. Allaha şükürler olsun ki, bugün şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz: Türkiye bütün sorunlarını çözecek kudrettedir. Çözemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yoktur. Yeter ki, yüreklerimizdeki merhameti çoğaltalım. Yeter ki kardeşliğimizi, muhabbetimizi, sevgimizi büyütelim. Kin ve nefret tohumları ekenlere, karamsarlık ve kötümserlik yayanlara zerre kadar fırsat vermeyelim. Yeter ki kan ve gözyaşı baronlarını sevindirmeyelim. Hiç şüphesiz, bu ülkenin bütün evlatları, bütün kadınları ve gençleri, mutluluk ve huzuru hak ediyor. Bu anlamda fert olarak her birimize tek tek sorumluluklar düşüyor. İnsan olarak, vatandaş olarak, kardeşler olarak her birimiz en iyi biçimde birbirimize omuz vermek durumundayız. Afetler siyaset malzemesi değildir. Acılar ayrışma değil birleşmeye vesile olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Malatya Milletvekili, 64. ve 65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk, sorunları yerinde tespit ettiklerini ve bu sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Soru-cevap kısmıyla devam eden toplantı, AK Parti 23.Dönem Milletvekili Genel Merkez MKYK üyesi Abdurrahman Kurt'un şiir okumasıyla sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz