AK Parti Heyeti Sanayi Sitesi Kooperatifini Ziyaret Etti

Ak Parti Van İl Başkanı Aras, yardımcıları ile birlikte Van Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

VAN 6.10.2012 15:49:31 0
AK Parti Heyeti Sanayi Sitesi Kooperatifini Ziyaret Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak PartiVan İl Başkanı Abdullah Aras, yardımcıları ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Van Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Yaşar Hamzadayı, ziyaretten memnun olduklarını belirterek mümkün mertebede yinelenmesini de arzu ettiklerini söyledi. Görevi sırasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Hamzadayı, "Biz göreve geldikten sonra malum depremle mücadele eden esnafımızın biriken sorunlarını masaya yatırdık. Esnafımızın en önemli öncelikli sorunu iş yerlerinin deprem sonrası gördüğü hasarın bir an evvel giderilmesi veya yeniden yapılmasıydı. Bu yönde özellikle AFAD ile yaptığımız görüşmeler neticesinde esnafımıza 50 bin liralık bir kredi tahsisi gerçekleştirdik. Bunun maliyeti yaklaşık 15 milyon liradır. Ancak bu kredi tahsisini esnafımızın alması için de bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Biz şu an bu prosedürleri tamamlama aşamasındayız. Yani etüt plan ve proje ile ruhsatlarını tamamlamaya çalışıyoruz ki zaten maalesef şimdiye kadar sanayinin bu yönde mevcut bir projesi bulunmamaktadır. Biz şu an bunları tamamlayarak esnafımıza verilecek kredi alt yapısını tamamlıyoruz. Bu konuda bir sıkıntımız yoktur. Bunun dışında yeni eklenecek

214 adet iş yeri için de yine devletimiz tarafından toplam 3 milyon 750 bin liralık bir kredi tahsisi gerçekleştirmiş olup, yine bunun için gerekli prosedürleri hazırlıyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra bunları da tamamlamış olacağız. Biz Ak Parti'den daima destek gördük ve yine her zaman göreceğimize inanıyoruz. Bu nedenle sizlere ve teşkilatınıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Ak PartiVan İl Başkanı Aras ise konuşmasında, "Yeni yönetimin sanayimize, esnafımıza ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum. Van'ın lokomotifi olan sanayi esnafı bizim için memleket için son derece önemlidir. Bu nedenle esnafımızın sıkıntıları bizleri asla pas geçemez. Biz depremden bu yana gerek teşkilatımız olarak gerekse de milletvekillerimiz olarak sizlerden gelen her türlü talebi, sonuna kadar ilgili yerlere taşıdık. Kimi talepler kimi sebeplerden ötürü karşılık bulmasa da yine çoğu talepler olumlu karşılanarak gerekli adımlar atıldı. Örneğin esnafımıza sağlanan şu an ki krediler, ayrıca KOSGEB'in sağladığı krediler, vergi ve SGK borçlarını erteleme gibi olabildiğince gerekli adımlar atıldı. Biz Ak Parti olarak memleketimizin esnafını bir defa kesinlikle önemsemek ve her türlü dertleri ile hemhal olarak yanlarında olmak görevimizdir. Bu nedenle biz daima birlikteyiz. Bize düşen ne varsa daima

yapmaya hazırız" diye belirtti. - Van