AK Parti Diyarbakır İl Başkanı'nın Dindar Kürtler çıkışı

Taraf Gazetesi'ne konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı: Dindar Kürtler BDP'ye daha çok oy veriyor..

VAN 30.11.2012 13:46:07 0
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan'dan bölgeye ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.  'Açlık grevlerinin ölümler başlamadan bitmesi olumlu bir hava yarattı. PKK sınır dışına çıkarsa Kürt sorunu çözülür.' diyen Advan, daha önce AK Parti'ye oy veren dindar kürtlerin artık BDP'ye oy verdiğini öne sürdüğ.

PKK ÜLKE SINIRI DIŞINA ÇIKARSA SORUN ÇÖZÜLÜR

AKP Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, dindar Kürtlerin BDP'ye daha çok oy verdiğini söyledi. Taraf 'ın sorularını yanıtlayan Advan, PKK'nın ülke sınırlarının dışına çıkması durumunda Kürt sorununun altı ay içinde çözülebileceğini iddia etti.

Cezaevlerindeki açlık grevlerinin ölümler yaşanmadan bitmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Advan, BDP kadar kendilerinin de bu sorunun çözümü için çaba harcadığını, raporlar hazırlayıp ilgili kurumlara sunduğunu söyledi. Advan, İmralı'dan çağrı yapan Abdullah Öcalan'ın da bunda büyük katkısı olduğunu vurguladı.

DİNDARLAR BDP'YE OY VERİYOR

AKP'li Advan son sürece ilişkin özetle, şunları söyledi: "Açlık grevlerinin ölümler olmadan sonuçlanmasıyla çok olumlu bir hava yakalandı. Eğer PKK, bu aşamada ülkeyi terk ederse, çok güzel şeyler olacak. Altı ay içinde bu sorun çözülür. BDP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda diretmeli ve çözümü orada bulmalı. BDP ne olursa olsun masadan kalkmamalı. Bu olmazsa, seçimler geliyor ve kimse seçim döneminde adım atmaz. Hepimizin bildiği gibi, BDP sosyalist ve sol olduğunu iddia eden bir parti. AK Parti ise muhafazakar demokrat bir parti olduğunu savunuyor. Normalde bölgede bütün dindar kesimin bize oy vermesi gerekir ama dindar seçmen BDP'ye daha çok oy veriyor. Bunun nedeni de Şeyh Sait'in asılması, 12 Eylül darbesi, faili meçhuller ve köy boşaltmalar...

34 köylünün bombardımanda yaşamını yitirdiği Uludere'nin ardından bu yılın Yaş Kararnamesi'ne bakmak gerekir. Emekli edilenlerin içinde kim var. 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı emekli edildi. Burada önemli olan bu olayın faillerinin bulunmasıdır. Soruşturmanın derinleştirilip haklarında ceza davası açılması ve gereken cezanın verilmesidir. Burada bir insafsızlık, bir katliam var ve katliamı yapanlar hakkında mutlaka bir ceza davası açılmalıdır.

RECEP GÜVEN'E DESTEK

KCK davasında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Kürtçeyle ilgili yaklaşımları kabul edilemez. 10-15 milyon insanın konuştuğu bir dil 'Bilinmeyen dil' diye bir ucubeye dönüştürüldü. Olacak şey değil. Siz bir toplumun dili, kültürü ve gelenekleriyle alay edemezsiniz. Buna hakkınız yok. Velev ki, yargı organında otursanız bile. Bu ahlaki de değildir.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'i şehrin dertlerine çare bulmaya çalışan, o konuda gayret etmeye de devam edeceğini belirten bir bürokrat olarak görüyorum." Recep Güven'in "Dağda ölene ağlamazsanız insan değilsiniz" açıklaması hakkında açılan soruşturmada takipsizlikle sonuçlanmıştı.