AK Parti, cazibeliğini mi yitirdi? Hayır!..

Yoksa kendine has nedenleri mi var?..

VAN 5.09.2015 10:50:44 0
AK Parti, cazibeliğini mi yitirdi? Hayır!..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BU SENE KAVUNLAR….?

Bu sene kavunlar kelek mi çıktı?.. (NOT: keleğin anlamını Van'lılar bilir, kimse başka anlamlar yüklemeye kalkmasın. Bilmeyenler en yakınındaki bir Vanlıya sorarak öğrensin)

Aday adaylığı mevsiminin(seçim demiyorum aday adaylığı diyorum) kavun mevsimine denk gelmesi sadece bir tesadüf müdür?

Yoksa kendine has nedenleri mi var?..

Bilirsiniz ilimizin deniz sahilindeki mahallelerinden olan Alaköy kavunu meşhurdur,

Ancak ben meşhur olan bu kavundan değil aday adaylığıyla meşhur olmaya rant kapmaya çalışanlardan bahsedeceğim.

Ne oldu ne bitti de bu seçimde hem sessizlik hâkim hem de ada adaylığı konusunda büyük bir düşüş var?..

AK parti, birinci parti olmaktan mı düştü? Hayır!..

AK Parti, cazibeliğini mi yitirdi? Hayır!..

AK Partide, meşhur olmak isteyen insanların sayısına kıtlık mı geldi? Hayır!..

AK Partide siyaseti çıkar için düşünenler kaz beklerken tavuktan da mı oluyor? Saflar az da olsa netleşmeye başladığı için bunu ihtimal olarak görüyorum!..

AK Partide, önceki dönemlerde aday adaylığının bolluğundan dolayı rekorlardan bahsedenler ne oldu da rekor düşüşten bahsetmez oldular?..

Rekor sayısından habire bahsedeceksiniz, bunu kendi kerametiniz olarak yoracaksınız, düşüşe gelince sırrı kadem basıp görünmeyeceksiniz!..

Peki, ne oldu da aday adaylığında büyük düşüş oldu, buna bağlı olarak aday adaylarının müracaatları önceki dönemler gibi şatafatlı değil de derinden derine yürütülüyor?..

AK Partide milletvekilliği yapmış, isimleri saymazsak aday adaylarının sayısı Van'daki siyasetin nereye sürüklendiğini herhalde üç aşağı beş yukarı tahmin etmemiz için yeterli görebiliriz.

Evet, AK Parti Türkiye siyasetinin son 14 yılına damgasını vuran bir parti olduğunu Van'da herkes tıpkı Alaköy kavununu bildiği gibi biliyor.

Yine Van'da aday adaylarından önemli bir bölümünün sırf keleklik için olduğunu da biliyor.

Yerelde yürütülen siyaset algısını birebir mücadele yerine, en güçlü rakibin senaryoları üzerine bina ederek yürütülmesi sonucu kaybedildiğini de Van halkı biliyor.

Demin demiştim AK Parti Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük siyasi partilerinden biri olarak 14 yıldır siyaset yapıyor.

Ülkedeki muhalefetsizlik kiralık akıllarla yürütülen siyaset nedeniyle uzun yıllar daha yerini koruyacağa benziyor.

Peki, bu realite karşısında yereldeki başarı realitesinin yürütülen merkezi siyaset algısıyla ilgili olmadığını bir Allah'ın kulu söyleyebilir mi?..

Evet, mevsim kavun mevsimi, Alaköy kavunlarının kalitesi tarihsel olduğu için tartışılması abes düşer.

Ancak, aday adaylığı sayısının düşmesinin nedenlerini ve 1 Kasım'da %yüzlük bir başarının yakalanmasını 4500 oyla yakalamaya çalışıp(yanlış anlamayın %yüzden kastım 1 olan vekil sayısını %yüzlük bir artışla 2'ye çıkarabilirler.) Türkiye'deki başarı ortalamasının çok çok gerisine götürenlerin de vermeleri gereken bir hesaplarının olduğunu düşünüyorum.

 Sakın kimse bana Alaköy kavunlarının kelekliğini tohuma bağlamasın, çünkü ben yereldeki kayıpları AK partinin genel siyasetine bağlamıyorum.

İnanmıyorum, çünkü her Alaköylü bir sonraki dönem için kendi tohumun kendisi üretir, üretmesi lazım yoksa Alaköy kavunu da meşhurluğunu kaybeder, tıpkı AK Partinin aday adayları sayısını hem de seçmenini kaybettiği gibi!..

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.