`Aile yapısı korunmalıdır`

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, 'Aile Haftası' münasebetiyle yayınladığı mesajda aile yapısının daha fazla korunmaya muhtaç olduğunun belirtti.

VAN 16.05.2013 10:16:37 0
`Aile yapısı korunmalıdır`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Aile Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, günümüzde aile yapısının her zamankinden daha fazla korumaya muhtaç olduğunu söyledi.
 
İlk eğitimin alındığı ve kişiliğin şekillendiği ortam olan aile yapısının büyük bir tehlike altında olduğunu belirten Öncül, “Aile yapımızın korunmasına her zamankinden daha muhtaç olduğumuz bir dönem yaşamaktayız” dedi.
 
Annenin başa taç edildiği, baba duasının kabulünün müjdelendiği yaşlıya öf bile demenin yasaklanıp çocukların şefkatle eğitilmesinin öğütlendiğini aktaran, Ünal Öncül,  “Dinimiz, aileyi ayakta tutan gayretleri ibadet saymıştır. Engellisine, çocuğuna, kadınına en büyük pozitif ayrımcılıkları yaparak sahip olması gereken yere çıkarmaya çalışan bir toplumun, geleceği de bu gayretler nispetinde müreffeh olacaktır” ifadelerine yer verdi.
(Murat Dalgın-İLKHA)