“Aile, toplumun temeli ve çekirdeğidir”

Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen Evlilik Öncesi Danışmanlık Eğitiminde ailenin toplumun temeli ve çekirdeği olduğu vurgulandı.

VAN 23.07.2015 21:01:42 0
 “Aile, toplumun temeli ve çekirdeğidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kanser Şubesi tarafından, Evlilik Öncesi Danışmanlık Eğitimi düzenlendi. Doktor, ebe ve hemşirelerin katıldığı eğitimde ailenin, toplumun temeli ve çekirdeği olduğuna dikkat çekildi.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonunda düzenlenen eğitimde, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda yönetiminde,  toplum sağlığı merkezlerinde çalışan doktor, ebe ve hemşirelere eğitim verildi.

Eğitimde; etkili iletişim, danışmanlık, adolesan gebelikler, gebeliği önleyici yöntemler ve danışmanlıkta ruh sağlığının değerlendirilmesi konuları anlatılırken, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerine Evlilik Öncesi Sağlık Raporu almak üzere gelen çiftlere danışmanlık yapılması ve gerekli tahliller yapılması konuları işlendi.

Evlilik öncesi danışmanlık eğitimi ile ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Müdür Vekili Uzman Dr. Ferhat Ekinci; ailenin, toplumun temeli ve çekirdeği olduğuna dikkat çekerek, “Aynı zamanda aile; sağlıklı nesillerin yetiştirildiği bir ocak, sevgi, saygı, sadakat ve güven ortamının tesis edildiği bir müessese ve karşılıklı hak ve ödevlere sahip bireylerin oluşturduğu bir yuvadır” dedi.

Ailenin ne kadar sağlam ve sağlıklı temellere oturması durumunda, toplumun da o nispette sağlam ve sağlıklı olacağını aktaran Ekinci, “Evlilik, toplumun sağlıklı idamesinde çok önemli bir kurumdur ve kanunlarla korunmuştur. Bu kapsamda sağlık raporu almak için sağlık kuruluşlarına başvuran çiftlere; güvenli annelik, bulaşıcı hastalıklar ve genetik geçişli hastalıklar ilgili bilgi verilmesi amacıyla evlilik öncesi danışmanlık projesi başlatmıştır.” şeklinde konuştu.  (Murat Dalgın-İLKHA)