Ahmet Özal; Gittiğim her yerde Van’ı anlatacağım

Vangölü TV’ yayınlanan gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Gündemlerdekiler programının bu haftaki konuğu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal oldu. Özal, özelde Van genelde Türkiye olmak üzere birçok konuya de

VAN 20.11.2021 11:20:13 0
Ahmet Özal; Gittiğim her yerde Van’ı anlatacağım
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV/ ÖZEL
Van’ a gelmesinin siyasi bir gezi olmadığını, sadece bölgeyi gezmek istediğini söyleyen Özal, “ ben bu bölgeyi gezerek vatandaşların duygu, düşünce ve kaygılarını hem görmek istedim hem de buralara gelemeyen insanlara fikir, görüş ve akıl vereceğim. Van’a geldiğimde hayretler içerisinde kaldım. Kentin yapısı, görünümü, görsel olarak çok güzel şaşırtıcı bir şekilde değişmiş ve gelişmiş. Gittiğim her yerde Van’ı anlatacağım”  dedi.
“VAN’DA YARAYA MERHEM OLACAK SINIR TİCARETİNİ AÇMAK LAZIM” 
Özellikle bu konuyu bilerek geldim.1986 yılında babamın zamanında sınır ticareti Artvin’den Hatay’a kadar sınır ticaretinin Türkiye için idrak etmiş bir hükümet vardı diyen Özal,  “Özellikle Van’da yaraya merhem olacak sınır ticaretini açmak lazım sadece Van ile kalmayıp bütün bölge için bunu yapmak lazım. Yaptığım araştırmalarda bizim dışa sattığımız ürünler daha fazla bu yüzen de vergi muvaffakiyetinin olması gerekir. Bunun dışında hayvanlık bu bölgede 1980’lere göre bitmiş durumda çünkü yem, gübre ve daha birçok şey pahalı işte bu yüzden bu yöredeki insanlar başka iş kapıları açılmalı ki bu insanlar geçinebilsinler süreç içerisinde yapılacak en hızlı şey ise sınır ticaretidir. Bu sadece kentte değil ülke ekonomisine de büyük bir ivme kazandıracaktır. Sadece İran sınırını değil Ermenistan sınırının da açılması lazım”  dedi.
Kaynak: Vangölü TV