Ahlat'taki Seçim Gerginliği

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşanan gerginliklerinin müsebibinin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahu Erbıyık olduğunu iddia etti.

VAN 1.04.2014 19:18:33 0
Ahlat
Tarih: 01.01.0001 00:00
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşanan gerginliklerinin müsebbibinin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahu Erbıyık olduğunu iddia etti.

Yerel seçimi AK Parti adayı Mümtaz Çoban'ın kazandığının açıklanması sonrası ilçede 2 günden bu yana çıkan olayları yatıştırmak için ilçeye gelen milletvekili Gür, Ahlat Adliyesine gelerek İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erbıyık ile görüşmek istedi.

Görüşme isteklerinin kabul edilmemesinin ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Gür, iki gündür İlçe Seçim Kurulu tarafından sonuçların açıklanmadığını öne sürdü.

Sonuçların açıklanmamasının dedikodu ve spekülasyona yol açtığını savunan Gür, şöyle konuştu:

"Buradaki bütün olayların müsebbibi Ahlat Seçim Kurulu Başkanı Ahu Erbıyık'tır. Bu, yasa ve hukuk dışı tutumudur. Kendisine asla güvenimiz kalmamıştır. Buraya milletvekili, il başkanı ve adayımızla geldik. Kendisiyle ısrarla görüşme talep etmemize rağmen bizimle görüşmedi. Biz de bu durumu tutanak altına aldık. Bu taraflı tutumundan ötürü İlçe Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) şikayette bulunacağız. Şu ana kadar Ahlat'ta tarafımıza verilmiş herhangi bir tutanak söz konusu değil. Bu da Ahlat halkının ve burada bizi destekleyen insanların, mutlaka büyük çaplı hilenin yapıldığına dair inancını güçlendirmekte ve durumu iyice germektedir. Başta Bitlis İl Seçim Kurulu olmak üzere YSK'yı göreve davet ediyoruz."

YSK'nın, Ahlat'taki arbedeye bir an önce el koyması çağrısında bulunan Gür, seçim tutanaklarını almak için hazırladıkları dilekçeyi İl Seçim Kuruluna vereceklerini dile getirdi.

Gür, İlçe Seçim Kurulu'nun düşmanca tutumunun Ahlat'ı gerdiğini iddia ederek, insanların diken üstünde olduğunu ve seçim kurulu başkanının böyle bir davranışta bulunma hakkı olmadığını ifade etti.

Gür ve beraberindekiler, açıklama sonra olayların yaşandığı Selçuk Çarşısı mevkisine geçerek, güvenlik güçleriyle görüştü.