Ahlat Selçuklu Mezarlığı yenileniyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kazı, konservasyon ve yenileme çalışmaları yapılan Ahlât Selçuklu Mezarlığı'nda incelemede bulundu.

VAN 22.10.2013 23:02:27 0
Ahlat Selçuklu Mezarlığı yenileniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ahlat Selçuklu Mezarlığında Prof. Dr. Recai Karahan başkanlığında yürütülen ve bu yıl ki etabı sona eren çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Prof. Dr. Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak değişik yerlerde başlattıkları kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Bu kazı alanlarını zaman zaman ziyaret ettiklerini belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şöyle konuştu: "Çalışmaları yerinde görüyoruz. Bunlardan biri de Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı ve Sanat Tarihi Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Recai Karahan ve ekibinin çalıştığı bu alan. Mezarlıkta 3 sezondur çok ciddi ve hummalı çalışmalar yaparak, oldukça güzel işler ortaya çıkarmışlar. Titizlikle bu eserleri ayağa kaldıran Karahan ve ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü Selçuklu Mezarlığı çok önemli bir miras. Bu eserleri görünce, ecdadımızın insana öldükten sonra bile ne kadar değer verdiğini görüyoruz."

 

Mezarlık alanının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Battal, çalışmaların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde yürütüldüğünü ve kendisinin de çalışmaları takip ettiğini bildirdi.

 

Battal son olarak, "Kazı, çok zorlu bir çalışmadır. 3 yıl önce de buraya gelmiştim. Alanda çok büyük işler yapılmış. Bundan sonraki çalışmaların da aynı ciddiyet ve tempoyla süreceğine inanıyorum" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)