AHANDAA BAŞGANLAR DA ATANDİ BABAM..

Değerli başkan kardeşlerim görevlendirildiğiniz bu makam da seçmenin sizinle ilgili bu olumsuz algıları nasıl yıkılır biliyor musunuz?

VAN 11.01.2020 00:02:47 0
AHANDAA BAŞGANLAR DA ATANDİ BABAM..
Tarih: 01.01.0001 00:00

AHANDAA BAŞGANLAR DA ATANDİ BABAM..

   Ak Parti Van merkez üç ilçe başkanının ataması yapıldı. Pazartesi muhtemelen görevlerine başlayacaklardır. Genç dinamik ve de Mimar-mühendis tercihli bir atama olmuş. Önceki dönemlerin aksine hukukçu değil mühendis ağırlıklı tercihler yapılmış. Tabi bu atamaların halk nezdindeki tepkilerini bugün gözlemledim. Bir çok seçmem kim bunlar biz tanımıyoruz. Partideki hizmetleri neydi? Aşiretleri oy potansiyelleri nedir? Şeklinde bir çok soruyla karşılaştık. Seçmen haklı mensubu olduğu partinin başkanlığını yapacak şahsi kendi değer yargılarıyla ölçüp biçip ona göre bir kanıya varıyor. Tabi ki herkesin memnun olabileceği üzerinde mutabık olabilecekleri  adayları bulmak çok zor. Hatta imkansız denebilir.

    Şimdi partililerin endişe duydukları konuların genel bir analizini yapalım. Yaşlarının çok genç olduğunu söylediler. Evet genç kardeşlerimiz tercih edilmiş. Ama dezavantaj değil avantajdır. Deneyimli abileriyle istişareyi elden bırakmazlarsa tabi ki.Fatih Sultan Mehmet çok daha genç bir yasta ordunun başına geçti ve İstanbul un fethini gerçekleştirdi.  Partideki hizmetleri ne kadar diye soranlar vardı.  Evet belki kendilerinden çok daha fazla hizmeti olan hatta partinin kuruluşuyla birlikte hizmet eden taliplilerde vardı. Ahde vefa noktasından olaya bakınca tabiki bir çok seçmen hak bu emek veren  insanlarındı, neden onlar değilde bunlar dediler. Bu konuda bende ahde vefanın unutulmaması gerektiğini düşünenlerdenim.  Ama bu genç azimli dinamik kardeşlerimizin emeği geçen abilerine  ve tecrübelerine her zaman baş vuracaklarını düşünüyorum. Aşiretleri nedir oy potansiyelleri var mı? Diyenler baya fazlaydı.  Bu benim en çok tepki gösterdiğim husustur. Mevcut siyasette bulunanlar ve onlardan öncekiler aşiretlerinin oyları ile mı seçildiler Allah aşkına.  Herkes te kabul etsinki Reis in oyları ile geldiler . Mevcut başkanlar için de aynı şey geçerli tabiki.

   Şimdi asıl konuya gelelim. Değerli başkan kardeşlerim görevlendirildiğiniz bu makam da seçmenin sizinle ilgili bu olumsuz algıları nasıl yıkılır biliyor musunuz?

  1. Sizden öncekiler gibi halktan geldiğinizi ve tekrar o halka geri döneceğinizi unutmayarak.
  2. Adalet ilkesinden ayrılmayarak.
  3. Enaniyet duygusuna   kapılmayarak.
  4. İstişareyi ve ekip ruhunu unutmayarak.
  5. Şunun adamı bunun adamı diyerek ayrıştırmayarak .
  6. Burada gecesini gündüzüne katan Recep Tayip Erdoğan nın temsilcisi olduklarını unutmayarak.
  7. Kendi rantları değil halklarına hizmet için orda oldukları unutmayarak.
  8. Sadece siyah araçlarla taziye ziyaretlerinde bulunarak değil halkın birebir içinde olarak.
  9. Kapılarını halka kapayıp ulaşılmaz olmak yerine halkıyla derlenen olarak.
  10. Secimden seçime değil her zaman halkını hatırlayarak.

    Bu maddeler çoğaltılabilir ama ilk etapta bunlara riayet eden kardeşlerimizin halk nezdinde kabul bulup sahiplenileceklerini bilmelerini isterim.

    Çiçeği burnunda kardeşlerime hayırlı olsun  dileklerimi iletirken. Kendilerinin takipçisi olduğumuzu bilmelerini isterim.