AGD’DEN SİYERİ NEBİ YARIŞMASI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye geneli ’Siyer-i Nebi Yarışması’ düzenleniyor.

VAN 25.11.2015 17:02:02 0
AGD’DEN SİYERİ NEBİ YARIŞMASI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek yarışmaya liseli gençlerinin ilgisinin büyük olması bekleniyor. Lise çağındaki öğrencilerin kendi değerlerini öğrenmesi noktasında gerçekleştirilecek yarışma, İbrahim Cücük tarafından yazılan ‘Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz’ isimli Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını anlatan Kitaptan yapılacak.

Anadolu Gençlik Derneği Van Şube İmamhatipler Komisyonu Başkanı Onur Acar liseli gençleri yarışmaya katılmaya davet ederek şöyle konuştu:
“Siyer-i Nebi Yarışması’nda kaybeden olmayacaktır. Gençlerin yarışmada temel metin olan gaye İnsan Hazreti Muhammed (SAV) kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimiz (SAV)’in hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bir gencin ’insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişi olduğuna’ inanması herkesin kazanmasına yol açacaktır.’’ dedi.
BAŞVURULAR 1 ARALIK’A KADAR
Başvuruların başladığını ve 1 Aralık’ta sona ereceğini anlatan Gayretli, “Yarışmaya katılacak öğrencilerimiz AGD  Van temsilciliğimize gelerek başvurabilirler. Buradan hem kayıtlarını yaptırıp hem de ‘Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz’ adlı kitabını temin edebilirler. Kitap temininden sonra da yapmaları gereken elbette okumak. Yarışma sorularımızın tamamı o kitaptan olacak. Siyer-i Nebi yarışmamızın şartları ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler www.efendimizinizinde.com adresinde bilgilere ulaşabilir. Siyer-i Nebi Yarışması’nın sınav günü ise tüm Türkiye için 19 Aralık Cumartesi sınav saati ise 11.00’dir” dedi.
DERECEYE GİRENLERE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER
Sınav sonucu dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini ifade eden Gayretli, “Türkiye birincisine 10 tam altın, ikinciye 7 tam altın, üçüncüye 5 tam altın, dördüncüye 4 tam altın ve beşinciye 3 tam altın verilecektir. Yine Van birincimize Leptap , ikinciye tablet, üçüncüye bisikletve dördüncüye çeyrek altın+sürpiz hediye  ödül verilecektir. Tüm liseli gençlerimizi sınava katılmaya davet ediyoruz“ diye konuştu.

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ