AGD'den ODTÜ'deki saldırıya tepki

AGD Van Şubesi, ODTÜ'de düzenlenen siyer programa katılmak isteyen öğrencilerin, solcu grupların bıçaklı sopalı saldırısına uğramasına tepki gösterdi.

VAN 2.04.2015 19:11:19 0
AGD
Tarih: 01.01.0001 00:00
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinde (ODTÜ)  Meclis Topluluğu tarafından Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen programa katılmak isteyen öğrencilere, solcu grupların bıçaklı, sopalı saldırıda bulunmasına tepki gösterdi.

AGD Van Şubesi'nin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın, ODTÜ Meclis Topluluğu'nun davetlisi olarak yerleşke içindeki camide yapacağı etkinliğe, müspet öğrencilerin katılımının engellenmeye çalışılması ve sonrasında da darp edilmeleri olayı, Türkiye'de özgürlük havarisi kesilenlerin, aslında ne kadar ikiyüzlü olduklarının ve İslami her türlü argümana karşı ne kadar tahammülsüz davrandıklarının bir göstergesidir. Her fırsatta insan haklarından, eşitlikten, halkların kardeşliğinden bahseden bu nasipsizler; söz konusu İslam ve başörtüsü olduğu zaman, kırmızı görmüş boğa gibi saldırganlaşıyorlar.”

“ODTÜ'de benzer olaylar daha önceleri de yaşanmıştı”

Açıklamanın devamında, “Etkinliğe katılmak isteyen ve arasında başörtülü kızların da bulunduğu öğrencileri bıçak ve sopalarla tahrik edip onlara zarar vermek, en basit ifadeyle barbarlıktır. Sözüm ona Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan ODTÜ'de benzer olaylar daha önceleri de yaşanmıştı. Kayıt döneminde yeni gelen öğrencilere karşı sindirme ve alaycı tavırlar sergileyen İslam düşmanları, geçen sene de derneğimizin Ankara Üniversite Komisyonu öğrencileri tarafından düzenlenen kutlu doğum programını provoke etmeye çalışmışlardı.” denildi.

“Üniversite içinde çöreklenmiş bu faşist çeteler çalışmalarını fikir kulüpleri adı altında yürütüyorlar.” denilen açıklamanın sonunda, şunlar ifade edildi: “Üniversite yönetiminin yıllardan beri başkalarının yaşam hakkına ve ifade özgürlüğüne saygısı olmayan bu tür kesimlere karşı bir önlem almaması ve üstüne üstlük sözde fikir kulübü adı altında topluluklar kurmasına müsaade etmesi, başka üniversitelerde de benzer oluşumların varlığına zemin oluşturacaktır.”