AGD`den Kur`an ziyafeti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van şubesi, Kur`an ziyafeti ve yaz etkinlikleri final programı düzenleyecek.

VAN 5.09.2013 18:14:39 0
AGD`den Kur`an ziyafeti
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kur`an-ı Kerim tilaveti, ezgiler ve ilahiler ile ödül töreninin yapılacağı program, 7 Eylül Cumartesi günü saat 19.00`da Hüsrev Paşa Ortaokulu bahçesinde düzenlenecek.
 
Yaz etkinlikleri kapsamında yaptıkları faaliyetleri anlatan AGD Van şubesi yönetim kurulu üyesi Özcan Gülmez, `önce ahlak ve maneviyat` sloganıyla Türkiye`nin 81 ilinde yaz etkinlikleri programları düzenlediklerini söyledi.
 
350 noktada yaptıkları etkinliklere 50 bini aşkın gencin katıldığını aktaran Gülmez, "Bu programların Van ayağı da merkez ve ilçelerde gerçekleşmiştir. Öncelikli olarak `bahanesi kitap` sloganıyla okuma grupları oluşturuldu. Ardından Gevaş ilçemizde yaz kampları düzenlendi. Düzenlediğimiz bu kampa 200 gencimiz katıldı. `Okullar Peygamberi (sav) için yarışıyor` sloganıyla ilkokul, ortaokul ve liseler arası yarışma düzenlendi. Van ve ilçeleri dâhil olmak üzere 15 okulda öğrenciler sınavda ter döktüler. Ardından `Kur`an`ı kalbine yazanlar hayırda yarışıyor` sloganıyla 5 bin kişinin katıldığı temel dini bilgiler sınavını merkez ve ilçelerde gerçekleştirdik." dedi.
 
Bu etkinlikle beraber yaz etkinliklerinin sonuna varmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gülmez, düzenleyecekleri final programına tüm Van halkını davet ettiklerini belirterek, "Bu cumartesi günü Hüsrev Paşa Ortaokulu bahçesinde yapacağımız final programı ve Kur`an ziyafetiyle yaz etkinliklerini sonlandıracağız. Programda değerli hafızlarımızın Kur`an tilaveti ve ödül takdimi yapılacaktır. Her türlü maneviyatsızlığa ve ahlaksızlığa karşı çalışmalarımız devam edecektir. Bunların ardından inşallah kış etkinlikleri çalışmalarımız başlayacaktır." ifadelerini kullandı.
(Fırat Arslan-İLKHA)