Adliye personelinden kaligrafi sergisi…

Van Bölge Adliye Mahkemesi bünyesinde düzenlenen kaligrafi kursunun tamamlanmasının ardından, kaligrafi sergisi düzenlendi.

VAN 26.10.2021 09:49:28 0
Adliye personelinden kaligrafi sergisi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ressam İbrahim Karabıyık'ın verdiği eğitimlere katılan adliye personellerinin yaptığı resimler, tek tek sergilendi. Hâkim ve savcıların eserlerinin de yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü.

Van Bölge Adliye Mahkemesi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan sergide, 18 kursiyer tarafından hazırlanan, 40 eser yer alıyor.

Van Bölge Adliye Mahkemesi'nde düzenlenen kaligrafi sergisine, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Var İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van YYÜ Rektör Hamdullah Şevli, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, Van Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Emirşah Baştoğ, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Gelecek Partisi Edremit İlçe Başkanı Halit Bitik, hâkimler, savcılar ve davetliler katıldı.

Van Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyon Başkan Vekili Murat Karaoğlu, yaptığı açılış konuşmasında serginin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Karaoğlu'nun serginin 1 yıldan beridir devam ettiğini belirterek, ilk vermelerini aldıklarını ifade etti. Karaoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu kursun yapılmasına vesile olan, aracılık eden, kurslarda görev alan ve kursa katılım sağlayanlara teşekkür etti. Vali Bilmez, bu tür çalışmalarla daha sık karşılanmaları temennisinde bulunarak, kursun hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.

"BU SANATIN VAN'DA DAHA DA YAYILMASI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Kaligrafi hocası ressam İbrahim Karabıyık ise, "2009 yılından bu yana Hüsrev hocadan kaligrafi eğitimi aldım. 10 yıla yakındır bu konuda kendimi geliştirdim. Bugün çalışmış olduğumuz Van Bölge Adliye Mahkemesi'nin bir personeli olarak, burada çalışan hâkim ve savcılara kaligrafi eğitim vermiş olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. İnanıyoruz ki daha güzel çalışmalar yapacağız. Bu sanatın Van'da daha da yayılması için gerekli çalışmalar yapacağız. 18 öğrencimizle 1 yıl boyunca yaptığımız çalışmaların neticesinde yaklaşık 40'a yakın eser tamamladık. Sergimiz 3 gün boyunca açık olacak. Bütün sanatseverleri bekliyoruz. Hâkim ve savcılarımız bu sanata büyük ilgi gösterdi. Komisyon Başkanımızın bize verdiği destekler bu kursu açmamıza vesile oldu. Bizde gayretli bir şekilde çalışarak, bütün kursiyer arkadaşlarla birlikte burada çok verimli çalışmalar elde ettik" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BÖYLESİ BİR KURUMDA İLK KEZ BÖYLE BİR SERGİ İCRA EDİLDİ"

Kaligrafi hocası İbrahim Karabıyık'ın ağabeyi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, "Bugün son derece güzel ve onur verici bir sergiye şahitlik ettik. Türkiye'de böylesi bir kurumda ilk kez böyle bir sergi icra edildi. Kaligrafi hocası İbrahim Karabıyık'a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İyi bir toprak tespit etmişseniz ve o topağa da iyi bir fidan dikmişseniz, böyle güzel meyvelerini de alırsınız. Hüsrev hoca 2009'dan bu yana kardeşimizi iyi bir şekilde ettiği. Emeklerinden dolayı Hüsrev hocaya da teşekkür ediyorum. İbrahim Karabıyık'ın bu tür çalışmalarını sürdürmesini kendisinden talep ediyorum. Serginin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyon Başkan Vekili Murat Karaoğlu'nun, Vali Bilmez'e hediye takdiminin ardından, kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri daha sonra kursu gezerek, yapılan eserler hakkında bilgi aldı.