Aday listeleri titizlikle hazırlandı

AK Parti Van Milletvekili aday listesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, aday listelerinin titizlikle hazırlandığına inandığını söyleyerek, listeler hazırlanırken insana hizmetin referans alındığın?

VAN 9.04.2015 20:38:54 0
Aday listeleri titizlikle hazırlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
                   AK Parti'den aday adaylığı müracaatında bulunanların her birinin ayrı bir değer olduğuna dikkat çeken Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, "Bizleri kardeş yapan Allah, sadece birbirimizle tanışalım diye kabile kabile yarattı. Kardeş olarak tüm aday adaylarımızla, aşiretlerimizle ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir vücudun azaları gibi bir birimizi tamamlayıp hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.

                 "ADAY ADAYLARIMIZIN BİZDEN FARKI YOK"
             Van'da birçok kesimin yaşadığına ve belirlenecek milletvekili adayı sayısının sınırlı olduğuna değinen Alpaslan, "Genel merkezimiz tarafından Van'daki her kesimi temsil edebilecek özelliklere sahip, insana hizmeti esas alan bir liste oluşturuldu. Listede yer alan veya almayan tüm arkadaşlarımız adeta bir milletvekili gibi görev ve sorumluluk alarak, Van ve halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte aday adayı olduğumuz AK Parti çatısı altında hiçbir ayırım yapmadan ilimize, insanımıza ve ülkemize hizmet üreteceğiz. Ayrıca Müslümanlar olarak bizler kardeşiz. Allah (C.C.) Kuran'ı Kerim'de "Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışasınız diye sizi milletlere, kabilelere ayırdık. Haberiniz olsun ki, Allah katında en şerefliniz, en takvalınızdır. Muhakkak ki, Allah, bilendir, her şeyden haberdardır." Diyerek hepimizin eşit olduğunu ve üstünlüğün ihlâs ve samimiyetle ortaya konulabileceğini buyuruyor.  Aday listesinde yer alan tüm arkadaşlarımın bu sorumluluk hissi ile temsil görevini yerine getireceğine olan inancım tamdır" dedi. 

         "KARDEŞLİK HUKUKU MERKEZLİ HİZMET ÜRETİYORUZ"
           AK Parti'nin herkesin partisi olduğuna dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, "AK Parti kurulduğu günden bu yana, çeşitli nedenlerle toplumu ayrıştırmak isteyenlere karşı büyük bir mücadele verdi. Partimiz kurulduğu günden bu yana, toplumun her kesimini kucaklayarak, kardeşlik hukukunu merkezli hizmet üretmeye devam ediyor. Ayırım yapmadan her kesimin temel insan haklarına sahip olması yönünde atılan olumlu adımlar ile bireysel özgürlükler, Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine ulaşmıştır. Farklılıklarımızın ayrılık nedeni olmak yerine, zenginliğimizin kaynağı haline dönüştürüldüğü Yeni Türkiye, partimizin eseridir" dedi. 

        "ADAY LİSTELERİ TİTİZLİKLE HAZIRLANDI"
           AK Parti'ye büyük bir ilginin olduğunu ve bu nedenle çok sayıda aday adayının müracaat ettiğini belirten Alpaslan, " CHP'ye 2 bin 822, MHP'ye 2 bin 500, BDP'ye ise bin 501 aday adayı müracaat etmesine rağmen sadece AK Parti 1040'ı kadın olmak üzere 6223 aday adayı müracaat etti. Bu da gösteriyor ki, tüm partilerin aday adaylarının toplamına yakın sayıda aday adayı AK Parti'ye müracaatı tercih etmiş. Teşkilat Temayülü, STK Temayülü, Seçmen Anketleri, Mülakatlar ve Aday Tanıtım Dosyaları üzerinden yapılan titiz bir çalışma sonucunda belirlenen 550 kişilik aday listesi Yüksek Seçim Kuruluna verildi.  İnsanımız, ülkemiz ve partimiz için hayırlı olsun" dedi. 

        "SEÇİLENLER HERKESİN VEKİLİ VE HALKIN HİZMETİNDE OLACAK"
              Aday adayı olarak müracaat eden herkesin listede yer almasının matematiksel olarak da mümkün olmadığına değinen Alpaslan, "8 milletvekili çıkacak olan Van'dan AK Parti'ye müracaat eden aday adayı sayısı ise 118 oldu. Doğal olarak aday adaylığı müracaatı yaparken, listede yer alabilmek üzere bir yarışma için müracaat ettiğimizi, listede yer almama ihtimalimizin de olduğunu hepimiz biliyorduk. Listeye kim girerse girsin, kim seçilirse seçilsin hepimizin vekili ve hizmetinde olacağını da biliyorduk. Çünkü kendimizi tanıttığımız, tüm ziyaretlerde, toplantılarda ve açıklamalarda bunu defalarca ifade ettik. Bizim düsturumuz; Etnik, kültürel ve siyasi farklılık gözetmeden herkesin insan olduğu bilinci ile hizmet üretmek, insanı yaşatmaktır. Partimiz de 7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri listesini bu misyona uygun olarak belirledi" dedi.

         "BİRLİK VE BERABERLİK, HİZMET VE BAŞARIYI GETİRİR"
          Büyük sorunlarla mücadele eden topluma ve ülkeye, sadece listede yer alan 8 kişi ile hizmet etmenin yeterli olmayacağına değinen Alpaslan, "Listede yer alan bizler hizmet kervanına öncülük edeceğiz.  Birlik ve beraberlik içerisinde, el ele vererek sorunların çözüleceğini biliyoruz. Aday adayı olarak müracaat eden arkadaşlarımız, parti teşkilatlarımız, Van'da faaliyet gösteren meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm toplum kesimleri ile birlikte, sorunların üstesinden geleceğiz. Enerjimizi kısır çekişmelerle tüketmek yerine hizmet üretmek için harcayacağız. Etnik kimlik, ideolojik ve kültürel farklılık gözetmeden tüm insanımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve aşiretlerimizin temsilcisiyiz. Kimseyi ötekileştirmeden 'BİZ' yaklaşımı ile bir birimize sahip çıkacağız" dedi.

Bölge: Burhan Ergin